Феновете на Левски си припомниха великите европейски вечери при успеха

...
Феновете на Левски си припомниха великите европейски вечери при успеха
Коментари Харесай

Левски подари фантастична победа над ПАОК на синя България -

Феновете на Левски си припомниха великите европейски вечери при триумфа на любимците с 2:0 над гръцкия вицешампион ПАОК в първи мач от втория квалификационен кръг на футболния шампионат Лига на конференциите. Двубоят се изигра при фантастична атмосфера на " Георги Аспарухов ", като почитателите не стопираха да поддържат своите любимци, които им се отплатиха с хубава победа.

Левски стартира доста мощно мача и поведе още в 40-ата секунда, а това се случи със съдействието от някогашен състезател на " сините ". Николай Михайлов изрита топката от личното си наказателно поле и централният бранител Янис Каргас опита да я избие, само че вместо това изведе Уелтън самичък против вратаря. Бразилецът трансферира дебютанта Доминик Котарски и Левски поведе с 1:0.

" Сините " вкараха втори гол в 19-ата минута и той потегли от Уелтън. Бразилецът се върна в отбрана и лиши топката от огромната звезда на гостите Андрия Живкович, след което дриблира около различен халф на ПАОК и подаде наляво към Георги Миланов. Той пробяга дистанцията от центъра до наказателното поле и подаде пас по земя към Билал Бари, който засече топката към бялата точка и не остави късмет за реакция на Котарски.

Левски можеше да вкара още голове, само че " сините " направиха и пропуски. Роналдо се озова в доста добра позиция в наказателното поле, само че си поведе дълго и ударът му от дребен ъгъл попадна в тялото на Котарски. Филип Кръстев също насочи прецизен удар, само че и той бе отразен от хърватския пазач на ПАОК.

Левски сътвори идващото си състояние в 62-та минута, когато още веднъж Уелтън лиши топката от състезател на гърците. Този път обаче той го направи в половината на ПАОК и пред наказателното поле, след което стреля бързо към далечния ъгъл, само че неопределено.

Гостите от Солун бяха по-активни в офанзива през второто полувреме, само че по този начин и не съумяха да основат чисто състояние, отбивани във всеки опит от защитата в синьо. Така Левски съумя да задържи резултата и поведе с два гола преди реванша в Гърция след седем дни.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР