Феновете на Киево най-после могат да празнуват. След близо три

...
Феновете на Киево най-после могат да празнуват. След близо три
Коментари Харесай

Чудо невиждано! Киево сложи край на ужасяваща серия

Феновете на Киево най-сетне могат да честват. След близо три месеца те видяха тима си още веднъж да побеждава в Серия А. Жертвата на "летящите магарета " беше Каляри на "Бентегоди ", а резултатът беше 2:1 в тяхна изгода.

Така отборът от Верона постави завършек на ужасяващата серия от 10 мача без победа в Серия А, като от тези дуели цели осем бяха загуби. А като прибавим и отпадането от Верона за Купата още през ноември, серията набъбва на 11 срещи във всички шампионати.

За тази развръзка в мача с Каляри обаче почитателите на домакините трябваше да чакат много дълго. След постни първи 75 минути, в които чистите положения се брояха на пръстите на едната ръка, пред двете порти внезапно завря и закипя.

Първо в 75-та минута Емануеле Джакерини откри резултата в интерес на веронци с съвършено изпълнен директен свободен удар. А единствено две минути по-късно звездата Роберто Инглезе прониза вратаря Алесио Саньо след страховит независим пробив с мощен удар в долния десен ъгъл за 2:0.

И таман когато почитателите на Киево предвкусваха лесна победа, интригата се върна с цялостна мощ. В 82-та минута Леонардо Паволети засече с глава съвършено центриране от фланга и прати топката до дясната греда, с цел да понижи на 1:2.

Последваха обаче безплодни минути до края на мача и "летящите магарета " удържаха нежния си задатък, с цел да се поздравят в последна сметка с трите точки. Така те към този момент имат 25, с колкото е и днешният им противник, като и двата отбора са на удобна отдалеченост от рисковата зона. Засега финален в нея е СПАЛ със 17 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР