Феновете на Фреди Меркюри „плачат и припадат“, докато 1400 от вещите му излизат на показ

...
Колекцията, която също включва ръкописни текстове и лични полароиди, е
Коментари Харесай

Колекцията, която също включва ръкописни текстове и лични полароиди, е до голяма степен недокосната след смъртта на фронтмена на Queen през 1991 г.

Изображение: Мери Остин (вдясно) излага артикулите преди техния търг

Той остави дома си в Лондон, Garden Lodge в Кенсингтън, и съдържанието му на близката си приятелка Мери Остин, която сега реши да ги сподели с публично.

Част от събраните пари ще отидат за две благотворителни организации за борба със СПИН.

Сценични костюми, ръкописна чернова на „Бохемска рапсодия“ и изкуство от Салвадор Дали съставляват 1400 лота в колекцията , както и игра за пътуване Scrabble и голяма колекция от керамични котки.

Всяка от 15-те галерии в Sotheby's ще бъде посветена на показването на различни аспекти от живота на Фреди Меркюри.

Кожените горещи панталони на Фреди Меркюри се продават за хиляди лири на търг

Посетителите могат да се разходят из рецензии на стаите в дома му, включително неговата спалня, бар и трапезария, докато тетрадки с неговите планове за вечери и списъци с гости също са изложени.

Изложбата също така демонстрира очарованието на Меркюри с Япония, със стаи, пълни с вази, произведения на изкуството и голяма и поразителна колекция от японски дрехи и кимона, някои от които се оценяват на £11 000.

Те включват известно червено сатенено копринено кимоно, украсено с ветрила, което той придобива по време на турне в страната през 1976 г. и носи на сцената.

Изображение :Лични снимки на Polaroid на легендарния певец също са изложени

„Това е история“

Друг привличащ вниманието, високо ценен сценичен артикул е короната и царственото наметало, носени от Меркюри на последното му турне с Queen през 1986 г. – The Magic Tour.

Централната част на изложбата обаче е неговият бебешки роял Yamaha G2, на който той е композирал множество хитове, включително We Are The Champions и Bohemian Rhapsody.

Изображение: Кралската рокля и короната на Фреди са част от изложбата Изображение: Пианото е използвано за композирането на някои от най-големите хитове на групата

Приблизителната му цена е от 2 до 3 милиона паунда.

Оливър Баркър , европейски председател на Sotheby's, каза, че феновете им плачат и припадат, както и хора, идващи от цял ​​свят - някои облечени в сувенири на Queen - за да видят изложбата.

"Мисля, че има нещо малко по-различно в това", каза той.

"Мисля, че тъй като Фреди е толкова почитан и мисля, че показваме личната страна на живота му, обратно на обществения живот, който никога не е е изследван и преди.

"Така че наистина смятам, че това е част от археологическата история, която се случва сега."

Изображение: Един фен, посетил изложбата, показа татуировката си на кралицата

The изложбата продължава от 4 август до 5 септември, което щеше да бъде рожденият ден на Меркюри.

След това 1400 лота ще бъдат продадени на шест специални аукциона, като първата вечерна продажба на живо ще бъде на 6 септември.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР