Фенове на футболния клуб Берое излизат на протест днес следобед.

...
Фенове на футболния клуб Берое излизат на протест днес следобед.
Коментари Харесай

Феновете на "Берое" искат ТЕЦ "Марица Изток 2" да продължи издръжката до намирането на нов собственик

Фенове на футболния клуб " Берое " излизат на митинг през днешния ден следобяд. Недоволството им е по отношение на решението на новия енергиен министър Александър Николов да спре издръжката на клуба от притежателя Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ". Желанието на последователите е притежателят да продължи да устоя " Берое " още няколко месеца, до момента в който се откри покупател за акциите.



Ще има митинг през днешния ден в 16 ч. Протестът е ориентиран към БЕХ (б. ред. - Български енергиен холдинг). Аз разбрах от медиите, че съм останал без работа, към момента нищо не ни е казано. Притеснява ни, че няма да има тим, разяснява в ефира на " Тази заран " Александър Мечев, който отговоря за връзката на клуба с почитателите.

Очакваме да се вземе обикновено решение - да продължи финансирането месец-два-три съгласно опциите на ТЕЦ-а. Разбрахме, че " Берое " е най-големият проблем. Ние не държим ТЕЦ-ът да бъде нашия притежател, ще намерим решение с локалния бизнес, сподели Йордан Боев, който е измежду почитателите на клуба, които ще излязат на митинг пред Община Стара Загора през днешния ден.

Ние не желаеме ТЕЦ-ът да продължава да финансира клуба както досега, само че да го остави с нулеви отговорности - както го откри преди 10 години., добави Александър Мечев.

Енергийният министър бе поканен от почитателите за среща, само че те към момента нямат информация дали Николов ще почете желанието им.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР