Фенербахче победи Бешикташ с 3:1 у дома в един от

...
Фенербахче победи Бешикташ с 3:1 у дома в един от
Коментари Харесай

Фенербахче подчини Бешикташ в голямото дерби на турския футбол

Фенербахче победи Бешикташ с 3:1 вкъщи в един от най-големите дербита на турския футбол. Срещата на " Шюкрю Сараджоглу " бе от 16-ия кръг на Суперлигата. Головете за спечелилите вкараха Макс Крузе (23-дузпа), Озан Туфан (32) и Ведат Мурики (58). За " черните орли " се разписа Атиба Хътчинсън (45+5).

С триумфа " жълтите канарчета " излязоха на трето място във краткотрайното класиране с 28 точки, изпреварвайки днешния си противник, който има точка по-малко. За " черните орли " това бе второ следващо проваляне в шампионата и общо 4-о в последните четири срещи на отбора. Изненадващ водач продължава да бъде Сивасспор с 34 точки, следван от Истанбул Башакшехир с 30.

" Жълтите канарчета " излязоха напред в резултата в 23-ата минута. Луис Густаво проби отляво и центрира в наказателното поле. Топката срещна ръката на Педро Ребочо, а след консултация с ВАР основният рефер Джунейт Чакър уточни бялата точка. Зад топката застана Макс Крузе, който прати Кариус в противоположния ъгъл и вкара за 1:0.

Домакините продължиха да са по-настоятелния тим и девет минути по-късно стигнаха до второ попадение. Луис Густаво откри Озан Туфан пред наказателното поле. Халфът бе оставен безусловно самичък и със страховит удар направи вратаря на " черните орли " беззащитен за повторно.

Бешикташ се върна в мача в петата добавена минута на първото полувреме. Тогава Джанер Еркин центрира в наказателното поле от директен свободен удар. Атиба Хътчинсън се измъкна от отбраната и засече топката неспасяемо във вратата - 2:1.

Втората част стартира с по-настоятелни дейности на " жълтите канарчета ". Така се стигна до 58-ата минута, когато Маурисио Исла реализира пробив отляво и откри Ведат Мурики, който с удар от близко вкара за 3:1.

До края на срещата Фенербахче продължи да бъде по-добрият тим на терена. В игра за Бешикташ се появиха Адем Ляич, Жорж-Кевин Нкуду и Умут Найр, само че те не трансформираха изхода на срещата. За домакините присъединяване в мача не взе някогашният футболист на Левски Гари Родригес. Националът на Кабо Верде изтърпява наказване.
 Месут Йозил сменя Арсенал с Фенербахче през зимата
Месут Йозил сменя Арсенал с Фенербахче през зимата

Новината е на английският таблоид " Сън "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР