Фелисиано Лопес разкри, че тазгодишния ATP 500 турнир в Куинс

...
Фелисиано Лопес разкри, че тазгодишния ATP 500 турнир в Куинс
Коментари Харесай

Лопес: Ако получа „уайлд кард“ за Куинс, това ще е последният ми турнир


Фелисиано Лопес разкри, че тазгодишния ATP 500 шампионат в Куинс би могъл да се окаже последният в кариерата му. В изявление за Marca испанецът показа, че в началото е възнамерявал да се отдръпна на Мастърс в Мадрид, на който е турнирен шеф, само че след това се е отказал от желанието си, защото годината е доста значима за конкуренцията. Бившият №12 си напомни най-хубавия и най-лошия миг в кариерата си, като също така разкри по кое време ще е подготвен новият корт в „ Каха Магика “.

„ В момента се усещам добре физически. Краят на предходната година беше сложен интервал за мен, защото се контузих на два пъти. От няколко седмици насам упражнявам в академията на Рафа Надал, защото ще ми е нужно повече време, с цел да вляза във форма. Тази година ще вземам участие единствено в четири или пет шампионата и по тази причина желая да съм във допустимо най-хубавата кондиция и да бъда конкурентен. Акапулко ще бъде доста значим тест за мен. Както споделих, усещам се добре, само че ми липсва игрова процедура “ – разяснява роденият в Толедо тенисист.

На въпроса в кои шампионати възнамерява да взе участие през 2023, Лопес отговори „ Потвърдил съм присъединяване в Акапулко, Барселона и Майорка. Поисках „ уайлд кард “ за Куинс и в случай че молбата ми бъде задоволена, последният ми шампионат ще е там. За момента това е проектът “.

„ Приемам всеки идващ шампионат като подарък, защото желая да приключа кариерата си на корта. Миналата година осъзнах, че моментът наближава и по тази причина взех решение 2023 да бъде последният ми сезон в Тура. Дойдох в Майорка, защото желая да се приготвя по най-хубавия метод. Миналата година съвсем не играх след Уимбълдън и евентуално това е една от аргументите за контузиите ми в края на сезона. Такива травми нормално се предизвикват от липса на постоянна интензивност. Никога преди този момент не бях имал мускулни проблеми. Въпреки това обаче не преставам да получавам предложения за шампионати, защото хората явно правят оценка това, което съм постигнал в хода на кариерата си “.

Попитан дали е очаквал резултатите му през предходната година да бъдат по-добри, някогашният №12 отговори „ Честно казано – не. Началото на 2022 година не бе изключително положително. Приключих доста добре миналата година, побеждавайки Андрей Рубльов на Купа „ Дейвис “. Това бе голям триумф за мен. Целите ми като цяло не бяха доста високи. Участие на шампионатите от Големия шлем щеше да ми е изцяло задоволително. Преди Australian Open обаче се заразих с Covid-19 и не бях в положение да упражнявам в продължение на 10 дни. Знаех, че не съм квалифициран добре, само че все пак отидох в Австралия, защото желаех да вземам участие в шампионата за финален път “.

На въпроса кои са най-хубавият и най-лошият миг в кариерата му, Лопес отвърна „ Имал съм доста хубави моменти. Да печеля шампионата в Куинс Клъб на съвсем 40-годишна възраст беше удивително. При първата купа също се усещах прелестно, само че по-късно, когато станах първенец както на сингъл, по този начин и на двойки, беше в действителност необикновено. Никога не съм си представял, че на тази възраст ще играя на толкоз високо равнище. Беше подарък от ориста, който не чаках. Имах доста хубави моменти и за Купа „ Дейвис “, като да вземем за пример успеха над Дел Потро в Мар Дел Плата, когато бяхме в ролята на новобранци, както и тази против Рубльов в Мадрид, която загатнах “.

„ Най-лошият ми миг беше на 18-годишна възраст, когато контузих съществено китката си на шампионат в Ел Еспинар. Помислих, че с кариерата ми е свършено. Ако питате за загуби, към момента ме боли за трите пропуснати мачбола на полуфинала на двойки на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година Беше ми тежко и след загубата от Сафин на четвъртфинала на Уимбълдън, защото към този момент бях почнал да мисля за идния мач с Федерер “.

Трикратният четвъртфиналист от Уимбълдън счита, че отдръпването на Рафаел Надал ще постави завършек на най-силното потомство в историята на испанския тенис.

„ Когато имаш потомство, предвождано от Рафа, е доста елементарно да го наречеш „ най-силното “. Преди и след него обаче също сме имали доста положителни играчи. Според мен огромната смяна настъпи, когато Карлос Моя стигна до финала на Australian Open. Тогава испанските тенисисти в действителност повярваха, че могат да играят мощно и на друга настилка с изключение на клей. Кулминацията на тази смяна в мисленето беше Надал. Играчите от нашето потомство постигнахме триумфи на всички настилки и не се притеснявахме даже когато играехме с най-хубавите. Това докара и до триумфите ни за Купа „ Дейвис “, където в продължение на доста години изпитвахме съществени компликации, изключително при гостуванията “.

В умозаключение Лопес разкри и по кое време ще бъде подготвен новият корт на Мастърс шампионата в Мадрид. „ Проектът ще бъде приключен през 2025 година Новият корт ще бъде черешката на тортата в „ Каха Магика “. Всяка година, в която не преставам да съм турнирен шеф на Mutua Madrid Open, си давам сметка какъв късметлия съм. Въпреки това не желая да си отдавам цялата заслуга, защото разполагам с превъзходен екип, който доста ми оказва помощ “.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: идната купа на Григор, филми и книги за тенис
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР