Феликс Оже-Алиасим сюрпризира неприятно новия водач в световната ранглиста по

...
Феликс Оже-Алиасим сюрпризира неприятно новия водач в световната ранглиста по
Коментари Харесай

Оже-Алиасим победи световния номер 1 за Купа Дейвис

Феликс Оже-Алиасим сюрпризира неприятно новия лидер в международната класация по тенис Карлос Алкарас и го надигра с 6:7(3), 6:4, 6:2 във втория мач на сингъл от група " В " на шампионата за купа " Дейвис ".

Успехът оказа помощ на канадците да осъществят поврат и да завоюват с 2:1 триумфа мача с Испания, като Оже-Алиасим и Вашек Поспишил победиха в решителния мач на двойки с 4:6, 6:4, 7:5 над Марсел Гранойерс и Педро Мартинес.

Преди това Роберто Баутиста-Агут бе дал задатък на домакините от Испания с победа с 3:6, 6:3, 6:3 над Поспишил.

Мачът сред Оже-Алиасим и Алкарас бе предстоящ с голям интерес от публиката във Валенсия, защото това бе първият дуел на новия водач в ранглистата от спечелването на Откритото състезание на Съединени американски щати през предходната седмица.

Алкарас измъкна първия сет, откакто избави сетбол в 12-ия гейм на собствен сервис и осъществя шест следващи точки в тайбрека, с цел да заличи закъснение от 1:3 точки.

Във втория и третия сет обаче Оже-Алиасим сподели доста по-здрави нерви, не се пречупи на собствен сервис и съумя на три пъти да завоюва подаванията на Алкарас.

Успехът над Испания е втори за Канада в шампионата, само че към момента не е обезпечил на " кленовите " листа визи за финалния шампионат и място на четвъртфиналите. За да се случи това те ще би трябвало да завоюват най-малко един от трите си дуела със Сърбия в последния кръг. Испания също ще продължи към идната фаза, в случай че победи Република Корея.

В другите мачове от деня в група " А " Италия завоюва с 2:1 над Аржентина, в група " С " Германия победи с 2:1 Белгия, а в група " D " Нидерландия завоюва със същия резултат против Англия. До момента сигурни четвъртфиналисти са само Австралия, Германия, Съединени американски щати и Нидерландия. Останалите четвъртфиналисти ще станат ясни през днешния ден и в неделя.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР