Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към КНСБ и Медицинската

...
Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към КНСБ и Медицинската
Коментари Харесай

След обявената гладна стачка: КНСБ и КТ Подкрепа се разграничиха от служителите на Спешна помощ

Федерацията на синдикатите в опазването на здравето (ФСЗ) към КНСБ и Медицинската федерация „ Подкрепа “ се разграничават от дейностите на профсъюз „ Защита “ и работещи в Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) – София. Това се показва в позициите на двата синдиката във връзка гладна стачка, оповестена по-рано през днешния ден от водача в ЦСМП-София Валери Кузманов, член на „ Защита “.

Дългогодишното наличие на КНСБ в ЦСМП – София и информацията, която регулярно получаваме от нашите членове, безапелационно се разграничава от тиражираните в общественото пространство спекулации, се показва в позицията на ФСЗ.

В унисон със законите на Република България и откритите правила за разпределение както на финансовите средства, по този начин и съблюдаването на работната дисциплинираност и Етичния кодекс, КНСБ е един от гарантите за транспарантен и обективен трудов развой в ЦСМП – София.

От ФСЗ показват още, че членове на федерацията неведнъж ги сезират за „ неприемливото държание на водача “ Кузманов, както и други членове на профсъюз „ Защита “, които основават напрежение и подтикват чиновниците на ЦСМП - София към непокорство. От ФСЗ показват безапелационната си поддръжка за шефа на ЦСМП – София – доктор Георги Гелев.                       

Медицинска федерация „ Подкрепа “ изрично се разграничава от внушенията за съществуване на ескалирал до прекаленост спор в ЦСМП - София, който да е мотив за започване на протестни дейности под формата на „ гладна стачка “, се показва в позицията на федерацията към КТ „ Подкрепа “.

От федерацията напомнят, че непрестанно сигнализират за проблемите в системата на опазването на здравето и в частност на незабавната здравна помощ и напъните им ще продължат да са ориентирани към повишение на възнагражденията и възстановяване на изискванията на труд, към основаването на повече и по-ефективни тласъци за привличане и задържане на медицински експерти, към структурни и систематични промени, подобряващи работата в ЦСМП.

„ Недопустимо е акцентът от тези въпроси да се измества посредством просташки и недоказани обвинявания “, показват още от федерацията и прибавят, че „ няма каквато и да е основателна причина нашите синдикални членове в ЦСМП-София да поддържат сходно държание и да се включат в сходни „ протестни дейности “, а още по-малко „ митингът “ против шефа на столичния ЦСМП да се разпростре измежду сътрудници в страната, които обективно не могат да имат отношение към дейностите на този шеф “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР