Федерацията на потребителите в Гърция (INKA) обяви бойкот на млечните

...
Федерацията на потребителите в Гърция (INKA) обяви бойкот на млечните
Коментари Харесай

Пример: Потребителите в Гърция обявиха бойкот на млечните продукти

Федерацията на потребителите в Гърция (INKA) разгласи протест на млечните артикули от 13 до 20 февруари 2023 година, като реакция на високите цени на пазара на хранителни артикули, заяви държавната телевизия ЕРТ.

Федерацията на потребителите в Гърция приканва потребителите да бойкотират млечните артикули в продължение на една седмица за понижаване на цените им.

Μинистърът на развиването и вложенията Адонис Георгиадис предишният петък удостовери пред телевизионния канал АНТ1, че „ фактически цената на млякото за производителя тази година е най-високата за последните 25 години “, съобщи АНА-МПА. Той разясни, че при започване на инфлационната рецесия в Гърция и в Европа производството е спаднало, само че търсенето е останало същото. „ Много фермери избраха да заколят животните, вместо да запазят производството на мляко, тъй като разноските се усилиха прекалено много и щяха да ги доведат до банкрут, “ обясни Адонис Георгиадис.

От друга страна, ръководителят на Федерацията на потребителите в Гърция Йоргос Лехуритис съобщи, че не може един артикул с начална стойност 20 цента „ да стига до пазара на цена от 1,80 евро “ и изрази мнението, че зад сходни феномени се крие „ мръсна облага “.

Федерацията възнамерява да насочва апели към потребителите за едноседмичен протест на разнообразни категории артикули, чиито цени се покачват, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно, по отношение на потребностите на потребителите и повишението на цените, министърът на развиването и вложенията Адонис Георгиадис разгласи в неделя пред гръцката телевизия Скай, че до края на седмицата за 8500 гръцки жители ще бъде отворена нова платформа за карта за извършване на покупки (market pass), която ще покрива забележителен % от разноските за 60 разнообразни продуктови категории.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР