Федералното бюро за разследване (ФБР) е започнало ново разследване срещу

...
Федералното бюро за разследване (ФБР) е започнало ново разследване срещу
Коментари Харесай

Започват ново разследване срещу Хилари Клинтън

Федералното бюро за следствие (ФБР) е почнало ново следствие против някогашния претендент за президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън поради активността на нейната фондация Clinton Foundation, оповестяват американските медии, базирайки се на източници от правоохранителните институции.

Следователите се интересуват от активността на фондацията през интервала, когато Клинтън ръководеше Държавния департамент на Съединени американски щати. ФБР се пробва да откри дали " донорите " на благотворителния фонд са получавали помощ от страната след осъществяването на даренията. Освен това фондацията ще бъде тествана дали съблюдава данъчното законодателство.

Засега нито Хилари Клинтън, нито от Clinton Foundation са коментирали по тематиката, предава news.bg.

Клинтън, когато беше държавен секретар, организираше служебна преписка посредством персоналния си имейл. ФБР организира следствие през 2015-2016 година по отношение на вероятно приключване на класифицирана информация. ФБР тогава не откри в дейностите на Клинтън закононарушение, макар че беше открито, че към 100 имейла са съдържали секретна информация, а още към 30 хиляди имейла тя е изтрила в нарушаване на разпоредбите, базирайки се на това, че те са от частен темперамент.

Новините за прекратяването, подновяването и повторното преустановяване на следствието против Клинтън оказаха огромно въздействие върху известността на Клинтън в навечерието на президентските избори през 2016 година, които някогашният държавен секретар загуби от Доналд Тръмп.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР