Федералното бюро за разследван (ФБР) предупреди за китайски зловреден софтуер

...
Федералното бюро за разследван (ФБР) предупреди за китайски зловреден софтуер
Коментари Харесай

ФБР: Китайски зловреден софтуер застрашава критичната инфраструктура на САЩ

Федералното бюро за разследван (ФБР) предизвести за китайски злотворен програмен продукт (malware), който може да заплаши сериозна инфраструктура на Съединени американски щати. Директорът на организацията Кристофър Рей съобщи, че ФБР е фокусирано върху китайските старания за навлизане на със злотворен софтуерен код в компютърни мрежи по способи, които биха могли да нарушат сериозна инфраструктура на Съединени американски щати.

Кристофър Рей сподели, че е мощно угрижен за " предварителното позициониране " на злотворен програмен продукт. Той означи, че Съединени американски щати неотдавна са прекъснали китайска хакерска мрежа, известна като Volt Typhoon, която е била ориентирана към американска инфраструктура, в това число електрическата мрежа и водоснабдяването, както и към други цели по света.

" Ние сме мощно фокусирани върху това като действителна опасност и работим с доста сътрудници, с цел да се опитаме да я идентифицираме, предвидим и прекъснем ", уточни Рей, откакто участва на Мюнхенската конференция по сигурността.

Днес представителят на китайското външно министерство Мао Нин осъди изказването на шефа на ФБР, в което 57-годишният правист упрекна Пекин в опит да заложи злотворен програмен продукт в сериозната инфраструктурна мрежа на Съединени американски щати в " мащаб, който е по-голям от този, който сме виждали преди ".
Тя твърди, че обвиняванията на Рей са " безпочвени, извънредно безотговорни " и целят само да изопачат обстоятелствата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР