Федералният съд на Австралия съд потвърди решението на правителството да

...
Федералният съд на Австралия съд потвърди решението на правителството да
Коментари Харесай

Джокович загуби съдебната битка в Австралия

Федералният съд на Австралия съд удостовери решението на държавното управление да анулира визата на Новак Джокович в неделя, поставяйки завършек на очакванията на тенис звездата да отбрани купата си от Откритото състезание на Австралия и да завоюва рекордната 21-а купа от Големия шлем при мъжете.

При постановяване на решението по делото, което беше в центъра на вниманието на Австралия и спортния свят повече от седмица, трима съдии във Федералния съд изслушаха причините на юристите на държавното управление, че наличието на Джокович в страната рискува да укрепи настроенията против имунизацията по време на най-тежката коронавирус вълна в Австралия от началото на пандемията. Медицинското изключение, което разреши на сръбския тенисист да влезе в страната без да бъде имунизиран, провокира съществено възмущение в Австралия и се, който ще се яви на парламентарни избори през май.

В последна сметка тримата съдии отхвърлиха жалбата на Джокович, откакто държавното управление анулира визата му за повторно този месец по съображения за публичното здраве. След решението на съда Джокович сподели, че е " извънредно отчаян ", само че го почита. Той трябваше да изиграе първия си мач в понеделник.

" Ще си взема нужното време за отмора и възобновяване преди да върша други мнения по тематиката. Изключително отчаян съм от решението на съда да отхвърли моята молба, което значи, че не мога да остана в Австралия и да играя на Australian Open. Все отново почитам тяхното мнение и ще подпомагам по отношение на моето тръгване от страната ", разяснява сръбският тенисист.
Реклама Съдебното съвещание
По време на правосъдното съвещание, траяло близо седем часа в неделя пред тричленен състав, отбраната на Джокович безрезултатно аргументира, че претекстовете на държавното управление са " невалидни и нелогични ". Съдия Джеймс Олсоп разгласи, че " е взето единомислещо решение и Новак Джокович няма годна виза за Австралия ". До съвещанието във федералния съд се стигна, откакто в петък министърът на миграцията Алекс Хоук реши да анулира визата на тенисиста, а решението беше обжалвано от екипа на играча.

Съдът прецизира в решението си, че " не може да взима отношение дали дейностите на министерството са разумни ". Магистратите не почетоха настояването на Джокович за погашение на обезщетение от Австралия.

Сръбският тенисист дойде в Мелбърн на 6 януари с концепцията да пази купата си в първия за годината шампионат от Големия шлем, като разчиташе на здравно изключение. Десет дни по-късно, минал през задържане и признал за няколко нарушавания на разпоредбите в Сърбия и Австралия, той се отдръпва от надпреварата.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Кирил Кирчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР