Федералният резерв предупреди, че неотдавнашните банкови сътресения могат да подхранят

...
Федералният резерв предупреди, че неотдавнашните банкови сътресения могат да подхранят
Коментари Харесай

Фед: Банковите сътресения могат да предизвикат широка кредитна криза и забавяне на икономиката

Федералният запас предизвести, че неотдавнашните банкови разтърсвания могат да подхранят по-широка кредитна рецесия, която рискува да забави стопанската система на Съединени американски щати и да нанесе удар върху цените на активите.

В своя шестмесечен отчет за финансовата непоклатимост, оповестен нощес Централната банка на Съединени американски щати съобщи, че макар " решителните дейности " на американските регулатори и длъжностни лица за справяне с неотдавнашните банкови банкрути, терзанията по отношение на вероятностите могат да накарат " банките и другите финансови институции да свият в допълнение предлагането на заеми за стопанската система ".

В отчета се прибавя, че " внезапното стесняване на наличността на заеми би нараснало разноските за финансиране за бизнеса и семействата, което евентуално ще докара до закъснение на икономическата интензивност ".

Според същия отчет " локалните банки имат задоволителна ликвидност ", само че структурните уязвимости не престават да съществуват на пазарите за краткосрочно финансиране. Освен това характерните фондове за облигации и заеми са изправени пред изходящи потоци и не престават да бъдат податливи на обилни назад изкупуване, защото " те държат скъпи бумаги, които могат да станат неликвидни по време на интервали на стрес ".

Федералният запас открои ликвидните опасности за животозастрахователите заради високия дял на рискови и неликвидни активи в техните портфейли. " Федералният запас е подготвен да се оправи с всеки ликвиден напън, който може да възникне, и се ангажира да подсигурява, че банковата система на Съединени американски щати ще продължи да извършва жизненоважните си функции ", заключава документът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР