Федералният окръжен съд във Вашингтон нареди обвинената за руска агентка

...
Федералният окръжен съд във Вашингтон нареди обвинената за руска агентка
Коментари Харесай

Съд в САЩ нареди заподозряната руска агентка Мария Бутина да остане в ареста

Федералният областен съд във Вашингтон подреди упрекнатата за съветска агентка Мария Бутина да остане в ареста, откакто федералната прокуратура предизвести, че тя е обвързвана с съветското разузнаване и може да избяга от Съединени американски щати, съобщи организация " Ройтерс ".

На съвещание на съда в американската столица прокурорите демонстрираха фотография, на която съгласно тях Бутина се среща с сътрудник на съветското разузнаване във вашингтонски ресторант. Те прибавиха, че тя държала и координати за връзка с няколко съветски сътрудници.

Беше показано и копие от саморъчно написана записка, открита от ФБР в жилището на Бутина, в която тя питала по какъв начин да отговори на предложение за работа на съветска разследваща организация, както и нейна фотография пред постройката на Капитолия в деня, когато Доналд Тръмп постави клетва като президент.

Един от двамата неназовани американски жители, с които тя съгласно обвиняването е поддържала връзка, е обвиняем по дело за машинация в щата Южна Дакота, заяви водещият прокурор по делото Майкъл Кенърсън по време на съвещанието.

29-годишната някогашна студентка от Американския университет във Вашингтон бе доведена в правосъдната зала облечена в оранжев затворнически костюм и не сподели никаква реакция, когато юристът й сподели от нейно име, че не се признава за отговорна.

След правосъдното съвещание нейният юрист Робърт Дрискол, представен от ТАСС, повтори пред публицисти, че тя не е отговорна в предявените ѝ обвинявания и изрази убеденост, че тя ще завоюва делото.

" Ние уверено не сме съгласни с това, че липсват учредения почтената студентка да бъде освободена до началото на процеса. Тя от няколко месеца знаеше, че против нея в Съединени американски щати се води престъпно следствие, само че не предприе опити да избяга. И (американското правителство), което през това време я следеше, не твърди, че тя се е опитвала да избяга ", означи юристът.

Бутина е в ареста на един от следствените изолатори във Вашингтон. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР