Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер пристига днес на работно

...
Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер пристига днес на работно
Коментари Харесай

Радев посреща канцлера на Австрия в Пловдив, ще му показва охраната на границата с Турция - Политика

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер идва през днешния ден на работно посещаване у нас, оповестиха от " Дондуков " 2. Той ще се запознае с подхванатите от страната ни ограничения за защитата на границите на Европейски Съюз. 

През декември Австрия се разгласи против присъединението на страната ни към Шенген. 

Визитата е по покана на президента Румен Радев. В делегацията, ще бъде и федералният министър на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер.

Българският държавен глава ще посрещне австрийския канцлер на летище " Пловдив ", след което двамата ще се срещнат на място с защитата на граница на Европейски Съюз с Турция, като ще посетят Регионалната дирекция " Гранична полиция " в Елхово ". 

Докато Шенгенското пространство и да вземем за пример Германия прави надзор по границите с други страни от Шенген, каквато е Австрия, както вършат това и доста други европейски страни, не можем да разширяваме това пространство. Затова Шенгенското несъгласие на Австрия остава в действие, до момента в който обстановката кардинално се промени ", показва в изказване канцлерът Нехамер.

Според министър Карнер " България се нуждае от бърза и подобаваща поддръжка за отбрана на външната граница с Турция. Като образец може да служи гръцката гранична ограда ". Големият брой хванати мигранти в Австрия демонстрира, че Шенгенската система е счупена. Докато тази система и опазването на външните граници не действат, не може да има разширение ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР