Федералният апелативен съд в Ню Орлиънс изисква от адвокатите да

...
Федералният апелативен съд в Ню Орлиънс изисква от адвокатите да
Коментари Харесай

Трябва ли адвокатите да използват AI пред съда

Федералният апелативен съд в Ню Орлиънс изисква от юристите да удостоверяват, че не са разчитали на стратегии с изкуствен интелект за правене на документи. В случай, че са, юристите би трябвало да потвърдят, че е тествана точността на всеки текст в техните правосъдни материали.

Петият областен апелативен съд на Съединени американски щати показва в известие първия препоръчан закон в страната, целящ да контролира потреблението на принадлежности за генеративен изкуствен интелект като ChatGPT на OpenAI от юристи, осведоми Reuters.

Aдвокатите, които погрешно заявяват спазването на правилото, могат да бъдат изправени пред задраскване на подадените от тях документи, както и да получат наказания.

Предложеното предписание се появява в миг, когато съдиите в страната се борят с бързото повишаване на стратегиите за генеративен неестествен и изследват нуждата от защитни ограничения за потреблението на разрастващата се технология в правосъдните зали.

Опасностите, свързани с потреблението на AI от юристите, излизат на първите страници на вестниците през юни, когато двама нюйоркски юристи са глобени за подаване на юридически документ, който включва шест фиктивни цитата от каузи, генерирани от ChatGPT..

През юни американският областен арбитър Брантли Стар от Северния окръг на Тексас става един от първите федерални съдии в страната, който изисква от юристите да удостоверят, че не употребяват изкуствен интелект за правене на своите документи, без човек да ревизира точността им.

През октомври Окръжният съд на Съединени американски щати за Източен окръг Тексас афишира предписание, което влиза в действие от 1 декември и което изисква от юристите, употребяващи стратегии за AI, да " преглеждат и ревизират всяко компютърно генерирано наличие ".

В бележките, съпътстващи смяната на правилото, съдът декларира, че " постоянно продуктът на тези принадлежности може да бъде в действителност или правно неакуратен " и че технологията " в никакъв случай не замества нереалната мисъл и решаването на проблеми " на юристите. Институцията също по този начин предизвестява, че до момента в който юристите поставят клетва да съблюдават закона и да съставляват своите клиенти, платформите за изкуствен интелект не го вършат.

ChatGPT на OpenAI предизвестява потребителите, че програмата " може от време на време да генерира погрешна информация ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР