Федералният апелативен съд потвърди присъдата за детска порнография на бившата риалити звезда Джош Дъгар

...
Федерален апелативен съд потвърди присъдата за детска порнография на бившата
Коментари Харесай

Федерален апелативен съд потвърди присъдата за детска порнография на бившата телевизионна риалити звезда Джош Дъгар, отхвърляйки аргументите му за нов процес, показват съдебните документи.

Duggar беше осъден миналата година на 12 години във федерален затвор, след като беше признат за виновен за получаване на детска порнография и притежание на детска порнография.

Той е най-големият син на Мишел и Джим Боб Дъгар, чието семейство и благочестив християнски начин на живот бяха обект на шоуто на TLC „19 Kids and Counting“.

Duggar обжалва делото си пред 8-ми окръжен апелативен съд в опит да „потисне уличаващите изявления“, които е направил пред федералните власти, и да отмени решението на по-ниска инстанция да откаже споменаването на предишни присъди за сексуални престъпления на друго лице по време на процеса, според съда документи.

Мишел Дъгар и Джим Боб Дъгар се появяват в шоуто "Днес" на NBC News през 2012 г. Мишел Дъгар и Джим Боб Дъгар се появяват в шоуто „Днес“ на NBC News през 2012 г. Питър Крамър/NBC NewsWire/Getty Images

Адвокатите на Duggar твърдят, че федералните агенти, които са претърсили автокъща, където е работил, са „нарушили правото му на адвокат“, показват съдебните документи.

Съобщава се, че Duggar е попитал федералните агенти, връчващи заповед, „Някой изтеглял ли е детска порнография“, преди да успеят да му дадат допълнително обяснение на заповедта, според съдебните документи.

В документите се казва, че Дъгар също е казал на федералните агенти, че е инсталирал софтуер за споделяне на файлове на всички свои електронни устройства, включително служебния си компютър.

„Окръжният съд не е допуснал грешка, като е допуснал като доказателство изявленията на подсъдимия, тъй като разумен човек на мястото на подсъдимия не би повярвал, че той е бил в ареста по времето, когато изявленията са били дадени пред полицията“, постанови апелативният съдебен състав от трима съдии.

Duggar не е бил арестуван при приключването на разпита, се казва в решението на комисията. „Напротив, той сам приключи интервюто и след това напусна автокъщата – едва ли възможност за някой в ​​ареста“, се казва в решението.

Адвокатите на Duggar също твърдят в жалбата, че съдията от окръжния съд „го е лишил от правото му да представи пълна защита“, като не е позволил на адвоката му да спомене присъда за сексуално престъпление на бивш служител.

Josh Duggar Джош Дъгар Окръжен затвор във Вашингтон

„Дъгар от своя страна се опита да посочи другаде. В стремежа си да убеди журито, че е изправено пред „класическа, старомодна „единица“, той предположи, че бивш служител, който случайно е бил осъден извършител на сексуално престъпление, е виновен. Duggar в крайна сметка обаче реши да не го призовава да свидетелства, тъй като окръжният съд постанови, че всяко споменаване на предишна присъда на служителя е забранено“, се казва в решението на панела.

Апелативните съдии отбелязаха, че окръжният съд се е опитал да постигне баланс, като е позволил на бившия служител да свидетелства, но е блокирал споменаването на предишното сексуално престъпление. „Съдът не е имал задължение съгласно Петата и Шестата поправка да прави нещо повече“, се казва в решението. „Правото на представяне на пълна защита... не надделява над правото на преценка на окръжния съд да избягва объркващи или подвеждащи доказателства, дори ако това би било полезно за защитата.“

CNN се свърза с адвоката на Duggar и семейството на Duggar за коментар.

Мелиса Алонсо от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР