Федералните власти в САЩ предлагат повечето кандидати за американска виза

...
Федералните власти в САЩ предлагат повечето кандидати за американска виза
Коментари Харесай

За американска виза ще се искат данни за активност в социалните мрежи

Федералните управляващи в Съединени американски щати оферират множеството претенденти за американска виза – както имигранти, по този начин и неимигранти, да попълнят формуляр с всички свои самоличности в обществените мрежи , които са употребявали през последните пет години, съобщи Ройтерс.

От претендентите ще се желае и да посочат употребяваните през последните пет години от тях телефонни номера, адреси на е-поща , както и информация за пътуванията си в чужбина. Ще се желае и да посочат били ли са депортирани или експулсирани от дадена страна, както и дали техни родственици са взели участие в терористична активност, съобщи Държавният департамент.

Информацията ще се употребява, с цел да бъдат проверявани те самите и самоличността им, като от това ще бъдат наранени по към 14,7 млн. души годишно .

Мярката съставлява съществено нарастване на информацията, която се желае от претендентите за виза за Съединени американски щати, само че първо би трябвало да мине 60-дневен период за публично разискване, а след това да бъде утвърдена или отхвърлена от Административно-бюджетното ръководство към Белия дом.

Досега, съгласно въведените през май 2017 година правила, чиновниците в консулските служби имаха инструкции да събират данни за самоличностите в обществените мрежи единствено в случай че решат, че „ сходна информация е нужна, с цел да се удостовери самоличността, или че е нужна за осъществяване на по-щателна инспекция от позиция на националната сигурност “.

Държавният департамент съобщи, че по-строгият режим на инспекции ще важи единствено за тези, „ за които е преценено, че е нужно да преминат през по-задълбочена инспекция за тероризъм или други неприемливи за издаване на виза условия, свързани с националната сигурност “.

Мярката е в сходство с обещанието на президента Доналд Тръмп да вкара извънредно засилен режим на инспекции на чужденците , които влизат в Съединени американски щати, с цел да се попречи на осъществяването на терористични актове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР