Федералните прокурори във вторник обвиниха жител на Ню Йорк и

...
Федералните прокурори във вторник обвиниха жител на Ню Йорк и
Коментари Харесай

Федералните обвиняват 3 души в незаконно изпращане на технологични компоненти, използвани в оръжия, до Русия

Федералните прокурори във вторник упрекнаха гражданин на Ню Йорк и двама канадски жители в експорт на технологии за милиони долари в Русия, в това число съставни елементи, за които се твърди, че се употребяват във военно съоръжение конфискувани в Украйна.

В наказателна тъжба Министерството на правораздаването твърди, че Салимджон Насриддинов, 52, от Бруклин; Николай Голцев, 37, и Кристина Пузирева, 32, и двамата от Монреал, Канада, са взели участие в световна скица за публични поръчки от името на глобени съветски лица, в това число компании, свързани с армията на страната.

Пратките включват полупроводници, интегрални схеми и други електронни съставни елементи с двойна приложимост, открити по-късно в съветски оръжия и съоръжение за сигнално разузнаване в Украйна, съгласно американската прокуратура за Източния окръг на Ню Йорк.

> изказване, обявяващо обвиняванията.

Тримата обвинени са били наясно, че оборудването, което се изпраща в Русия, има военни цели, се показва в жалбата. Адвокатите на Насридинов, Голцев и Пузирева не могат да бъдат разпознати незабавно.

Електронни съставни елементи, закупени от американски компании 

Съединени американски щати разшириха съществуващите наказания и експортния надзор върху Русия след нахлуването на страната в Украйна през февруари 2022 година По това време Русия към този момент беше изправена пред наказания, свързани до нахлуването му в Украйна през 2014 година, потреблението на химически оръжия и намесата в изборите.

Според жалбата на Министерството на правораздаването Голцев е употребявал псевдоними като „ Ник Стивънс “ или „ Джио Рос “, с цел да получава заповеди от съветската защита и други субекти. Твърди се, че той и Насридинов са закупили електронни съставни елементи от американски компании и по-късно са уредили продуктите да бъдат изпратени на няколко места в Бруклин. Прокурорите споделиха, че по-късно двамата са изпратили оборудването до други страни, в това число Турция, Хонконг, Индия, Китай и Обединените арабски емирства, където са били пренасочени към Русия.

Пузирева е упрекната в контрол на банкови сметки и екзекуция финансови транзакции, свързани с хипотетичната скица, която съгласно прокурорите включва повече от 300 колета на стойност 10 милиона $.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР