Обвинителен акт срещу Тръмп: Мълчи емотикони и заповеди от шефа – обвиненията са пълни

...
Федералните прокурори разшириха наказателното си разследване срещу бившия президент на
Коментари Харесай

Федералните прокурори разшириха наказателното си разследване срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за боравенето му с правителствени документи след той напусна Белия дом. И така, какво показват новите обвинения?

В ревизирано обвинение прокурорите твърдят, че двама служители на Доналд Тръмп - Уолт Наута и Карлос де Оливейра - са се опитали да изтрият видеозапис за сигурност в основата на делото с документите Мар-а-Лаго.

Важно е да се отбележи, че това са обвинения: г-н Тръмп и г-н Наута вече се признаха за невинни за по-ранни обвинения. Г-н де Оливейра – чийто адвокат няма коментар – вече също е обвинен и скоро ще се признае за виновен.

Разширеното обвинение представя поредица от предполагаеми взаимодействия между г Наута, близък помощник на г-н Тръмп, и г-н де Оливейра, мениджър по поддръжката, което според прокурорите е започнало, след като Министерството на правосъдието е издало призовка за запис от охранителна камера на Мар-а-Лаго.

В призовката, искането за доказателства, конкретно се споменава видео, направено пред складово помещение на приземния етаж на курорта Палм Бийч във Флорида, където според Министерството на правосъдието се съхраняват класифицирани документи.

Два дни след тази призовка, на 24 юни 2022 г., се твърди, че г-н Наута внезапно е променил плановете си за пътуване. Вместо да отиде с г-н Тръмп в Илинойс, той реши да отиде в Палм Бийч. използвал „шушинг“ емотикони, се твърди в съдебните документи.

По-късно същия ден г-н Наута изпрати съобщение на неназован ИТ работник в Mar-a-Lago: „Здравей, брато [ ,] Вие сте наоколо този уикенд [?]"

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР