Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на

...
Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на
Коментари Харесай

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на Съединени американски щати реализираха стремежи резултат по делото на Реджиналд Фаулър, защото нюйоркски арбитър постанови присъда от почти шест години затвор за наказаното лице, забъркано в крипто машинация.

Според изказването на прокурора на Съединени американски щати Дамиан Уилямс от понеделник присъдата на Фаулър е резултат от нарушаването на федералното законодателство от негова страна, като е подпомагал нерегламентирани транзакции на стойност стотици милиони долари за крипто тържища, като на процедура е работил като противозаконна финансова институция.

През април прокурорите желаеха присъда от седем години отнемане от независимост дружно с санкции, надхвърлящи $720 милиона.

Измамните действия могат да бъдат проследени до мандата на Фаулър в Global Trading Solutions (GTS), по време на който той призна, че е измамил банките, с цел да обработи нерегламентирани транзакции с криптовалути на стойност над $700 милиона, както разкри Южният окръг на Ню Йорк.

Уилямс повтори, че Фаулър е заобиколил федералните разпореждания, като е обработвал обилни суми нерегулирани транзакции от името на крипто тържища, представлявайки сериозен риск за финансовата система на Съединени американски щати, като е заблуждавал законните финансови институции.

Сенчестата банка на Фаулър, известна като Crypto Capital Corp, е основана, с цел да обработва транзакции за крипто стартъпи, които по желание или по нужда работят отвън обичайна банкова система.

Освен това Bitfinex също беше обвързвана с Crypto Capital, защото компанията за обработка на заплащания ѝ повери $850 милиона, с цел да улесни тегленията на клиенти. През 2021 година основният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс съобщи, че Tether е предоставила на Bitfinex заем от $850 милиона, с цел да покрие понесените загуби.

Прокурорите разкриха, че Фаулър персонално е инициирал голям брой сметки за обработка на крипто транзакции без знанието на участващите банки.

В допълнение към присъдата за отнемане от независимост, Фаулър беше длъжен да съобщи $740,2 милиона от противозаконните си облаги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР