Федералните банкови регулатори на САЩ ще глобят инвестиционната банка Citigroup

...
Федералните банкови регулатори на САЩ ще глобят инвестиционната банка Citigroup
Коментари Харесай

Глобяват Citigroup с 400 млн. долара за пропуски при управлението на риска

Федералните банкови регулатори на Съединени американски щати ще глобят капиталовата банка Citigroup с 400 млн. $ поради пропуски в управлението на риска и други проблеми с вътрешния контрол, съобщи Си Ен Ен.

Службата за контролиране на валутата (OCC) цитира като причина за решението „ съществени и продължителни дефицити както и рискови и несъстоятелни практики “ в ръководството на риска в Citigroup.

„ OCC предприе тези дейности въз основа на продължителния крах на Citigroup да откри дейно ръководство на риска, стратегии за надзор на данните и вътрешен контрол “, се споделя в изказване на службата.

От Citi оповестиха през днешния ден, че са „ напълно ангажирани “ с адресирането на опасенията на регулаторите. Банката разгласи, че възнамерява да влага повече от 1 милиарда $ тази година за възстановяване на ръководството на риска и контрола.

Федералният запас на Съединени американски щати дава на борда на шефовете на Citigroup 120 дни, с цел да показват отчет по какъв начин ще се контролира отговорността на висшите мениджъри за осъществяването на новите проекти и по какъв начин заплащането, което получават изпълнителните шефове ще бъде „ в сходство с задачите за ръководство на риска “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР