Федералната служба за сигурност на Русия заяви, че е попречила

...
Федералната служба за сигурност на Русия заяви, че е попречила
Коментари Харесай

Москва обяви, че е предотвратила опит за атентат срещу Турски поток, организиран от Украйна

Федералната работа за сигурност на Русия съобщи, че е попречила на украинските специфични служби да извършат бойкот против газопровода " Турски поток " (става въпрос за сухопътната част от така наречен газотранспортен " Южен кулоар ", бел. ред.), оповестиха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

" Задържани са съветски жители, взели участие в подготовката и обезпечаването на средства за терористичния акт ", оповестиха от ФСС.

Службата твърди също по този начин, че е иззела " четири магнитни мини, 4 кг пластични експлозиви, детонатори със закъснител, 593 000 рубли и информационно съоръжение, съдържащо преписка и връзка с ръководителя на планувания бойкот от украинските специфични служби, указания за сглобяване и инсталиране на взривно устройство, както и данни за превод на пари и координати на мястото на планувания гърмеж във Волгоградска област ", оповестява ТАСС.

Т.нар. " Южен кулоар " за експорт на газ в началото беше умислен като " Южен поток " за транспорт на съветски газ през Черно море до България, само че по-късно планът бе анулиран в изгода " Турски поток ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР