Федералната служба за сигурност на Русия (ФСС), съвместно със Следствения

...
Федералната служба за сигурност на Русия (ФСС), съвместно със Следствения
Коментари Харесай

Руската ФСС съобщи, че е ликвидирала симпатизанти на Ислямска държава, прехвърляли бойци в Сирия и Украйна

Федералната работа за сигурност на Русия (ФСС), взаимно със Следствения комитет в Урал и Северен Кавказ, е пресякла активността на група симпатизанти на неразрешената в Русия интернационална терористична организация " Ислямска страна " (ИД), които са прехвърляли бойци в Сирия и Украйна, съобщи ТАСС, като се базира на Центъра за връзки с обществеността на ФСС.
" Федералната работа за сигурност, в съдействие със Следствения комитет и Федералната работа за финансов мониторинг на територията на Уралския и Севернокавказкия федерален окръг, ликвидира терористична група, чийто уредник и 18 участници са основали необятна междурегионална мрежа за обезпечаване на запаси за интернационалната терористична организация ИД ", се споделя в изказване на ФСС. По информация от пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация от декември 2021 година насам са били арестувани уредникът и 10 членове на мрежата.

По информация от ФСС и Следствения комитет членовете на групата са получили указания от представители на ИД да транспортират бойци от Русия до територията на Сирия и Украйна, където те да организират бойни дейности против съветските въоръжени сили, както и да финансират тероризма и да оправдават терористични действия.
Осем от участниците в групата, които понастоящем са в редиците на ИД в Сирия, са оповестени за интернационално търсене. " По време на претърсванията в местата на престояване на обвинените бяха конфискувани информационно съоръжение, платежни принадлежности, както и лични компютри, в които бяха открити фото- и видеоматериали за присъединяване на членове на терористичната група в бойни дейности в Сирия в редиците на ИД, както и в националистическите военни подразделения на ВСУ в Украйна ", се споделя в изказването на ФСС.
Източник: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в
26 Дек 20222426 Дек 20224126 Дек 202241926 Дек 202232926 Дек 202217626 Дек 2022430КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202289709 Дек 2022125317 Дек 2022122417 Дек 2022420
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР