Федералната служба за сигурност на информационните технологии (BSI) препоръчва временно

...
Федералната служба за сигурност на информационните технологии (BSI) препоръчва временно
Коментари Харесай

Германия се отказва от Internet Explorer

Федералната работа за сигурност на осведомителните технологии (BSI) предлага краткотрайно да се спре потреблението на Internet Explorer и да се премине на други браузъри за потребление на интернет. Експертите от немската организация не виждат различен излаз поради сериозните проблеми със сигурността във версиите 7, 8 и 9 на на Internet Explorer и операционните системи Windows XP, Vista и 7, които разрешават на хакерите да получат далечен надзор върху компютрите.

Пропуските в сигурността към този момент са били употребявани за реализиране на целенасочени хакерски офанзиви, декларират от организацията. Освен това, нужния за това код е свободно наличен в интернет, и специалисти считат, че в близко бъдеще от него ще се възползват киберпрестъпниците, оповестява DW.

Microsoft съобщи, че проблемите не засягат новата версия 10 на Internet Explorer. В компанията работят за премахване на пропуските в сигурността. Microsoft препоръва краткотрайно потребителите да конфигурират свободен програмен продукт, наименуван Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), наличен на интернет страницата на компанията, който да отбрани компютърите от хакери, оповестява ДПА.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР