Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия обяви в събота,

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия обяви в събота,
Коментари Харесай

Руските служби са арестували заподозрян за атентата в Санкт Петербург

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия разгласи в събота, че е арестувала причинителя на бомбения атентат в магазин в Санкт Петербург от 27 декември. Той е предаден на следствието за осъществяване на предварителния разпит. ФСБ добавя, че е открит и поръчителят на гърмежа.

“Следствието има желание да упорства за непрекъснатото му задържане под стража “, съобщи формалният представител на следствената работа Светлана Петренко.

По-рано денем терористичната формация “Ислямска страна “ пое отговорност за бомбения гърмеж в супермаркет в съветския град Санкт Петербург. Организацията не даде доказателства за изказванието си.

Взривът в Санкт Петербург бе осъществен в сряда (18.45 часа локално време) в магазин “Перекресток “ на Кондратиевски проспект. Охранителните камери демонстрираха мъж с качулка на главата “от неславянски генезис “, който е носил раница преди да я остави в клетка за предпазване на обемисти багажи. После гърмежът избухна тъкмо в гардеробния бранш.

При атентата бяха ранени са 13 души, от които със междинни телесни повреди бяха петима.

В събота “Ислямска страна “ пое отговорност и за нападението против коптска черква в предградие на Кайро. При този атентат въоръжен мъж откри огън по богомолци и служители на реда пред църквата, след което беше ранен и задържан. При нападението бяха убити 11 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР