Федералната разузнавателна служба на Германия BND е предупреждавала години наред

...
Федералната разузнавателна служба на Германия BND е предупреждавала години наред
Коментари Харесай

Германското разузнаване е прогнозирало превземането на властта от талибаните още през декември

Федералната разследваща работа на Германия BND е предупреждавала години наред държавното управление за вероятния провал на политическата система в Афганистан, излиза наяве от обява на немското списание „ Шпигел “.

По информация на изданието, специфичните служби са предоставяли постоянно аналитични отчети по Афганистан, от които било ясно, че нито армията, нито политическите структури могат да продължат дълго време да съществуват независимо. Въпреки това виновните политически структури не са реагирали на тези данни.
 Доц. Георги Кючуков: Има действителен късмет мигрантската вълна от Афганистан да доближи до нашата южна граница (ВИДЕО) Доц. Георги Кючуков: Има действителен късмет мигрантската вълна от Афганистан да доближи до нашата южна граница (ВИДЕО)
" Турският президент Реджеп Ердоган дава индикации, че бегълците от Афганистан ще бъдат пропуснати. Иран няма да задържа афгански бежанц...

Най-песимистичната оценка за събитията в Афганистан е показана от BND през декември 2020 година В аналитичния преглед „ Емират 2.0 “ се предвижда връщането на радикалното ислямско придвижване „ Талибан “ на власт.

В последните дни преди талибаните да нахлуят в Кабул и да завладяват властта, немското разузнаване и държавното управление в Берлин бяха подложени на остра рецензия, тъй като не са могли да плануват такова развиване на обстановката в Афганистан.

На 19 август в Бундестага бяха изслушани представители на немските специфични служби, които трябваше да отговорят, до каква степен неправилно е било оценено ситуацията в Афганистан и за какво се е стигнало до това.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР