Федералната полиция на Германия излезе с правила за влизащите в

...
Федералната полиция на Германия излезе с правила за влизащите в
Коментари Харесай

Германия въвежда строги правила за пристигащи от други страни

Федералната полиция на Германия излезе с правила за влизащите в Германия пасажери по отношение на COVID-19, оповестиха от Главна дирекция " Гранична полиция ".

Според тези правила, в случай че пристигате в Германия от чужбина по суша, море или въздух и сте били във високо рискова зона през последните 14 дни преди идването си, сте законово длъжен при идването си да отидете непосредствено у дома или на друго място за настаняване и да останете там непрекъснато за интервал от 14 дни под карантина. Всяко отклонение от това условие ще се глоби с санкция

За високорискова зона се смята страна или регион отвън Германия, където съществува висок риск от SARS-CoV-2 зараза по време на идването ви в Германия. Институтът " Роберт Кох " непрекъснато актуализира листата с високо рискови зони, а

Задължително всеки идващ би трябвало да уведоми съответните здравни управляващи за адреса си в Германия, на който ще обитава. Уведомяването става с предоставена от превозвача пътническа карта за местонахождение.

Изпълнението на карантинните условия се следи от съответните здравни управляващи, а връзка с тях е допустима онлайн на .

Ако сте били във високорискова зона в интервал от 14 дни преди идването си, при идване от вас се изисква законно да предоставите доказателство, че сте били тествани за ковид SARS-CoV-2 по искане на съответния здравен орган или различен орган, избран от страната.

Като опция, би трябвало да се подложите на такова тестване, в случай че бъдете помолени да го извършите. Можете също по този начин да бъдете тествани гратис в границите на 10 дни след идването си от високо рискова зона, даже в случай че това не ви бъде поискано. За да си запазите ред за тест, може да се обадите на горещата линия за здравно обслужване – телефонен номер 116 117.

Дори в случай че резултатите от теста ви са негативни, законово се изисква неотложно да се свържете с локалните здравни управляващи, в случай че развиете типични признаци на коронавирусна зараза SARS-CoV-2 (задух, новопоявила се кашлица, нараснала температура или загуба на усет / аромат ) в границите на 14 дни от идването ви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР