Федералната полиция на Бразилия обвини бившия президент Жаир Болсонаро във

...
Федералната полиция на Бразилия обвини бившия президент Жаир Болсонаро във
Коментари Харесай

Бившият президент на Бразилия Болсонаро и още 15 души са обвинени за фалшиви данни за ваксинации

Федералната полиция на Бразилия упрекна някогашния президент Жаир Болсонаро във подправяне на данни за имунизации. Това заяви порталът G1 с позоваване на правоприлагащите органи.

По информация на портала, обвинявания са повдигнати на 16 души, в това число Болсонаро. Според следствието доближени на някогашния президент са въвели и по-късно изтрили погрешна информация за имунизации против Ковид в базата данни на формалното заявление на бразилското министерство на опазването на здравето за влизане в Съединени американски щати. Според портала в този момент Главната прокуратура ще би трябвало да реши дали следствието против някогашния президент ще бъде продължено или би трябвало да бъде прекъснато.

Порталът също по този начин показва, че съгласно правоприлагащите органи подправените данни са въведени няколко дни преди пътуването на Болсонаро до Съединените щати през декември 2022 година - последният месец от неговия президентски мандат. По това време управляващите на Съединени американски щати изискваха от влизащите в страната чужденци да показват доказателство за цялостна имунизация против COVID-19. Според G1 федералната полиция повдигна обвинявания и против някогашния асистент на Болсонаро подполковник Мауру Сид Барбоса и специфичния консултант на някогашния бразилски водач Марсело Коста Камара. Порталът напомни, че някогашният водач на Бразилия през 2023 година неведнъж е твърдял, че в никакъв случай не е бил имунизиран против Covid и че не са правени промени в здравното му досие и това на щерка му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР