Федералната мрежова агенция (Bundesnetzagentur, BNetzA) на Германия се опасява от

...
Федералната мрежова агенция (Bundesnetzagentur, BNetzA) на Германия се опасява от
Коментари Харесай

Германия се опасява от пълно спиране на доставките на газ от Русия

Федералната мрежова организация (Bundesnetzagentur, BNetzA) на Германия се притеснява от цялостно прекъсване на доставките на газ от Руската федерация. Агенцията прикани жителите на страната да пестят сила, заяви ръководителят й Клаус Мюлер в изявление за Funke Mediengruppe.

От 11 до 21 юли Nord Stream AG краткотрайно ще затвори и двете тръби на газопровода Nord Stream за „ планова поддръжка “.

Въпросът е дали тази поддръжка ще се трансформира в " непрекъсната поддръжка по политически аргументи ", сподели Мюлер.

Ако доставките на газ от Русия бъдат понижени за по-дълъг интервал, ще би трябвало да приказваме по-сериозно за икономии, уверен е ръководителят на организацията. Подготовката на отоплителния сезон в страната стартира 12 седмици преди началото му.

Мюлер прикани жителите на Германия неотложно да ревизират работата на газовите котли и радиатори. „ Ремонтът на газовите системи може да понижи потреблението на газ с 10-15 %. По-добре е възможни поправки да се извършат в този момент, а не през есента “, предложи шефът на BNetzA.
Мюлер прикани фамилиите да обсъдят дали не могат да поддържат малко по-хладна температура в домовете си през зимата.
Министерството на стопанската система и опазването на климата на Германия изцяло изключи нощното осветяване на фасадата на централния си офис, осветяването на показаните в него творби на изкуството и фонтани, както и климатичната система. В пространствата, където това е механически невероятно или нарушава условията за изискванията на труд, температурата ще бъде настроена не на 22 градуса, както до момента, а на 26.

Заради внезапния спад в доставките на съветски газ по " Северен поток " министерството вкара втория от трите стадия на спешен проект при положение на изключителна обстановка в немския газов бранш.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР