Федерален съдия в САЩ постанови в понеделник, че изискването за

...
Федерален съдия в САЩ постанови в понеделник, че изискването за
Коментари Харесай

Щатски съдия обяви за незаконни задължителните маски в градския транспорт

Федерален арбитър в Съединени американски щати постанови в понеделник, че условието за носене на маска в публичния превоз е нелегално, съобщи Агенция Франс Прес.

Съдийката Катрин Кимбал Майзел, която заседава в Тампа, щата Флорида, акцентира в решението си, че американските Центрове за предварителна защита и битка със болесттите, които са основната федерална работа на Съединени американски щати в здравната сфера, са надвишили пълномощията си, като са наложили това обвързване, което се ползва в самолетите, във влаковете, в метрото.

Правителството на американския президент Джо Байдън напоследък е подложено на напън да смекчи или анулира това условие, напомня Българска телеграфна агенция.

Двадесетина щати, ръководени от представители на Републиканската партия, и няколко огромни авиационни компании желаеха да бъде комплициран завършек на наложителното носене на маски в самолетите и в другите транспортни средства на публичния превоз.

Миналата седмица обаче федералните управляващи взеха решение да удължат периода на задължението за носене на защитни маски най-малко до 3 май.

Говорителят на Белия дом Джен Саки съобщи, че решението на арбитър Майзел е "разочароващо ". Тя посочи, че "Центровете за предварителна защита и битка със болесттите не престават да предлагат носенето на защитни маски в публичния превоз ".

Високопоставен чиновник на Белия дом съобщи, че решението на федералния арбитър значи, че понастоящем задължението за носене на маска в публичния превоз не е в действие, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР