Федерален съдия в четвъртък разпореди незабавното освобождаване на Челси Манинг,

...
Федерален съдия в четвъртък разпореди незабавното освобождаване на Челси Манинг,
Коментари Харесай

Освобождават Манинг от затвора

Федерален арбитър в четвъртък разпореди незабавното освобождение на Челси Манинг, някогашния аналитик на американската войска, наказана за предаване на класифицирани материали на Wikileaks.

Заповедта за освобождение пристигна ден, откакто Манинг беше хоспитализиранa след опит за самоубийство.

Според съда, задържането на Манинг към този момент не е належащо.

Припомняме, че Манинг е в пандиза от май 2019 година поради отвод да даде показания пред огромно жури по отношение на следствие на " Уикилийкс ". Тя трябваше да се яви пред федерален съд в Александрия, Вирджиния, в петък. Говорител на адвокатския екип на Манинг заяви, че остава непоколебима в отхвърли си да взе участие на чуването.

Правителството на Съединени американски щати упреква създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж в скрит план с Манинг за откриване на класифицирани документи през 2010 година

Манинг беше наказана на 35 година затвор за откриване на военна разследваща информация, която беше оповестена от " Уикилийкс ". През 2017 година Барак Обама я помилва след седем години зад решетките.
 Челси Манинг с опит за самоубийство
Челси Манинг с опит за самоубийство

Манинг е в пандиза от май 2019 година поради отвод да даде показания

Манинг е родена като Брадли Манинг, някогашен младши аналитик в разузнаването. Ден след осъждането на Манинг през 2013 година той разгласи, че от дете се усеща като жена и желае да живее като жена с името Челси. При престоя си в пандиза той подаде заявление за промяна на името и пола си, като стартира и хормонална терапия за реализиране на физическата смяна. Адвокатите на Манинг оповестиха, че е направила два опита за самоубийство поради неспособност да понесе изискванията в пандиза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР