Федерален съд спря указа на Джо Байдън за задължителна ваксинация

...
Федерален съд спря указа на Джо Байдън за задължителна ваксинация
Коментари Харесай

Без задължителни ковид ваксини, отсече федерален съд в САЩ и спря указ на Байдън


Федерален съд спря указа на Джо Байдън за наложителна имунизация на чиновници на частни компании. Мярката засягаше 84 милиона души. Апелативният съд с регион Тексас, Луизиана и Мисисипи краткотрайно замрази осъществяването на президентската заповед с претекста, че би трябвало да се прегледа дали не е противоконституционна. Засега краткотрайно, това лимитира една от главните политики на Белия дом за битка с пандемията. Президентът на Съединените щати издаде указа в четвъртък. Той изисква да се имунизират всички чиновници на компании с над 100 служащи. Заповедта незабавно беше атакувана с тъжби в съда, най-вече в ръководените от републиканците щати. 

" Това е заповед, която опонира на конституцията. Тя не е законно въведена от решение на Конгреса. На хората им писна да ги управляват. Всички рестрикции, отговорности и сходни. Хората желаят да вземат решение сами ", съобщи губернаторът на Флорида Рон де Сантис. 

" Ние сме уверени, че държавното управление има пълномощията да защищити служащите. Обявеното от президента има за цел да избави животи и да спре разпространяването на заболяването ", уточни от своя страна представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР