Федерален административен съд в Лайпциг трябва да реши в четвъртък

...
Федерален административен съд в Лайпциг трябва да реши в четвъртък
Коментари Харесай

Съд в Лайпциг може да забрани днес дизеловите коли в центъра

Федерален административен съд в Лайпциг би трябвало да реши в четвъртък дали може да се забрани допускането на коли с дизелови мотори в централните елементи на града. Това съответствува с разпространението на социологическо допитване на YouGov, което сподели, че германците са надълбоко разграничени (43% против 43%) по тематиката, а цели 87% имат доста малко доверие или въобще не имат вяра в способността на производителите да подобрят в идващите 3 години обстановката посредством повече коли с ниски излъчвания.

Досега в два други немски града - Щутгарт и Дюселдорф, съдът взе разнопосочни решения. В първия град затварянето на центъра бе оценено като " най-ефективният способ " за отбрана здравето на жителите, само че във втория съдът предложи да се направи " съществено изследване " за резултата от сходна възбрана.

Проучването на YouGov от 16-19 февруари, предоставено от организация ДПА, разкрива, че 43% от интервюираните поддържат в една или друга степен затварянето на градските центрове за дизели. Но тъкмо същят дял са и хората, съгласно които концепцията не е добра.

Според 70% бизнесът не е сторил задоволително за понижаване на нездравословните излъчвания и едвам 15% правят оценка като приемливи досегашните ограничения.

Темата наподобява не тревожи изключително германците - 64% са дали отговор, че не се тормозят персонално да пострадат от автомобилните газове, до момента в който 29% са загрижени или доста разтревожени.

Същото удостоверява отговорът на въпроса дали са се интресували да си купят електрически автомобил - 60% споделят, че и през разум не им е минавало, 34% дават отговор, че са се интересували от такава опция. От втората група едвам 6% действително са отишли до търговец на електрически автомобили, с цел да получат информация.

Запитани какви тласъци биха предиздвикали да трансформират позицията си, над една трета показват потребността от провече зарядни колонки, 30% желаят повече данъчни облекчения и 27% избират да получат отстъпка при покупката.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Замърсеният въздух (146)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР