ФБР е осуетило кибератака срещу детска болница в Бостън, подготвяна

...
ФБР е осуетило кибератака срещу детска болница в Бостън, подготвяна
Коментари Харесай

ФБР е осуетило кибератака срещу детска болница, подготвяна от хакери, действащи с иранска подкрепа

ФБР е осуетило хакерска атака против детска болница в Бостън, подготвяна от хакери, настоящи с поддръжката на иранската страна, заяви шефът на бюрото Кристофър Рей, представен от Асошиейтед прес.

 

Рей сподели на конференция по киберсигурност в Бостънския лицей, че сътрудниците му научили за замисляната хакерска офанзива от неназована партньорска работа и получили нужната информация за осуетяването ѝ. Това станало предишното лято, а офанзивата щяла да бъде осъществена против Педиатричната болница в Бостън и щяла да бъде " една от най-подлите хакерски атаки, които в миналото сме виждали ".

 

" Благодарение на подхванатите бързи дейности от всички, най-много в болничното заведение, стана допустимо да бъдат опазени компютърната мрежа на лечебното заведение и болните деца, които зависят от нея ", сподели Рей.

 

Директорът на ФБР описа тази преживелица по време на тирада, отдадена на киберопасностите от Русия, Китай и Иран и потребността от съдействие сред държавното управление на Съединени американски щати и частния бранш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР