Фаворитите се класираха за полуфиналите на Световното първенство по хандбал

...
Фаворитите се класираха за полуфиналите на Световното първенство по хандбал
Коментари Харесай

Фаворитите се класираха за полуфиналите на Световното по хандбал

Фаворитите се класираха за полуфиналите на Световното състезание по хандбал за мъже.

Защитаващият купата си Дания нямаше особени проблеми против Унгария и реализира безапелационна победа с 40:23 (21:12) на четвъртфиналите в Стокхолм. С 9 попадения се отличи Матиас Гидсел.

За място на финала възпитаниците на Кай Йохансен ще се изправят на следващия ден в полския град Гданск против европейския първенец от 2018 и 2020 година Испания, който надви трагично над Норвегия с 35:34 (25:25, 10:9) след продължения. Иберийците изравниха за 25:25 в последната секунда на постоянното време с попадение на Даниел Дуйшебаев, а по-късно още веднъж Дуйшебаев донесе крайната победа с прецизен изстрел 46 секунди преди края на второто продължение. Скандинавците имаха късмет да изравнят, само че удар на Себастиан Бартхолд 4 секунди преди сирената беше избавен.

Олимпийският първенец Франция завоюва на четвъртфиналите против Германия с 35:28 (16:16) след мощна игра през второто полувреме. Бундестимът водеше с 11:7 през първата част и за последно с 19:17 малко след почивката, само че със серия от 8:2 " петлите " обърнаха до 25:21 и до края направляваха мача. На полуфиналите французите ще срещат настоящия европейски отличник и съорганизатор на шампионата Швеция, който надви над африканския първенец Египет с 26:22 (14:9).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР