Фатално количество въглероден окис вероятно е причинило смъртта на аржентинския

Фатално количество въглероден окис вероятно е причинило смъртта на аржентинския ...

Емилиано Сала и пилотът вероятно са загинали още преди самолетът да се разбие.

Фатално количество въглероден окис вероятно е причинило смъртта на аржентинския футболист Емилиано Сала и пилотът Дейвид Иботсън, който управляваше малкия самолет, разбил се във водите на Ламанша. Това са показали токсикологичните тестове на кръвта, взета от тялото на играча.   Според разследващите нивото на въглеродния окис е било толкова високо, че може да причини пристъп, безсъзнание или сърдечен удар.

Конкретните данни са, че в кръвта на Сала е имало 58% карбоксихемоглобин - вещество, което се образува в червените кръвни клетки при контакт с въглероден окис. Ниво над 50% в организма на здрав човек се счита за потенциално фатално.

Както е известно, аржентинският нападател загина в самолет, който падна във водите на Ламанша на 21 януари, докато летеше от Франция до Уелс, където Сала подписа договор с Кардиф Сити. Тялото на бившия футболист на Нант беше намерено на дълбочина от 63 метра на 7 февруари. Освен него, загина и пилотиралият самолета Дейвид Иботсън, чието тяло така и не беше открито.
A report has revealed that Emiliano Sala, who died in a plane crash over the English Channel, had been exposed to high levels of carbon monoxide.https://t.co/TRavDGMBYx pic.twitter.com/rUAelbCwtt
— BBC Sport (@BBCSport) August 14, 2019

Източник: sportal.bg