Фасадата на Националния дворец на културата в София светна в

...
Фасадата на Националния дворец на културата в София светна в
Коментари Харесай

Борбата с рака на гърдата: Безплатни прегледи от 4 октомври в няколко града в страната

Фасадата на Националния замък на културата в София светна в розово. С това се слага старт на осведомителната акция за битка с рака на гърдата. Това е измежду най-често срещаните онкологични болести, а в България към 3500 дами се диагностицират всяка година.

Безплатни прегледи за рак на гърдата стартират от 4 октомври в София, Варна, Плевен и Стара Загора. Поводът е месецът, отдаден на битката с заболяването. Формата за записване за прегледи ще бъде отворена на 8 октомври.

Снимка: btvnovinite.bg

Има хора като Ани, които запомняш вечно, когато ги срещнеш. Заради усмихнатите й очи, които не помръкват, даже и в най-тежките моменти.

Сама открива дребна бучка, става известно злокачествена. Следват интервенция, химио и лъчетерапия, заледяване на яйцеклетки.

Не единствено медикаментите, само че и любовта оказват помощ на Ани. В болничното заведение получава предложение за брак от приятеля й, към този момент брачен партньор Захари.

Снимка: btvnovinite.bg

Вече здрава, Ани продължава да бъде дипломат на вярата.

„ Перуката, тюрбаните, които имах ги подарих на дами, които са в същото състояние. Ние би трябвало да с обкръжим с хора, които ни обичат, с цел да можем да преминем през този тестване на живота “, отбелязва Ани.

И да се надява и на още едно знамение – да бъде майка.

Открито в точния момент, болестта е лечимо, споделят лекарите. В болница „ Надежда “ обезпечават 200 безвъзмездни прегледи по двойки.

„ Майка с щерка, две приятелки, две сестри могат да отидат на такива прегледи и надлежно да проведат тази значима ранна скринингова диагностика “, показва доктор Мила Петрова – началник на клиниката по „ Медицинска онкология “ в МБАЛ „ Надежда “.

Снимка: btvnovinite.bg

Кампанията тази година е ориентирана към профилактиката на най-честото онкологично заболяване при дамите. Посланието е „ За мен е значимо ти да си добре “, с увещание, че околните ни би трябвало да се грижат за здравето си, показват от болница „ Надежда “.

„ Искаме посланието да доближи до дамите и всяка една да подсети на най-обичаните си дами, че не би трябвало да пропущат обзор за рак на гърдата. Защото това е от изключителна значимост за ранното диагностициране и навременно лекуване “, напомнят експертите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР