- Фаровете проектират важна информация върху пътя отпред Инженерите на

...
- Фаровете проектират важна информация върху пътя отпред Инженерите на
Коментари Харесай

Ford тества „технология за прожектиране с фарове“

- Фаровете проектират значима информация върху пътя начело

Инженерите на Ford в Европа тестват нова технология за фарове, която може да проектира разнообразни инструкции, като ограничавания на скоростта или информация за времето върху пътя пред автомобила, тъй че погледът на лидера да остане закрепен върху него напред. Ford отбелязва, че да вземем за пример в Обединеното кралство 40 % от конфликтите се случват в тъмното, макар че има доста по-малко хора, които карат, в сравнение с денем. Този риск се усилва постоянно, когато лидерът отмести взор от пътя.

Превозно средство, което се движи с 90 км/ч, изминава 25 метра в секунда, което значи, че даже къс взор към навигацията на екрана на автомобила може да докара до „ шофиране на сляпо “ за 10 метра или повече. На неосветен път това евентуално може да значи пропускане на значим знак или завой на пътя. Прожектирането на информация върху пътя благодарение на фарове с висока разграничителна дарба може да бъде от изгода и за други участници в придвижването.

Например, пешеходна пътека може да бъде проектирана на пътя комфортно както за изгледа на лидера, по този начин и на пешеходеца, в обстановки, когато съществуващата пътна маркировка е избледняла или неразбираема.

Други благоприятни условия включват проявление на траектория, която лидерът да следва, с цел да се подсигурява, че да вземем за пример велосипедистите се минават на безвредно разстояние. Технологията може да даде на лидера информация за промени във времето, като да вземем за пример падащ сняг, мъгла, хлъзгави условия или замръзнал път пред вас.

Свързването на фаровете към навигационната система може да демонстрира идни завои, до момента в който ширината на автомобила може да се проектира върху пътя, помагайки на лидера да реши дали автомобилът ще се побере през процеп или в място за паркиране.

Ларс Юнкер, от отдела за функционалности и програмен продукт и Advanced Driver Assistance Systems, във Ford of Europe, споделя „ Това, което стартира като игра със светлината на проектор и празна стена, може да изведе технологиите за осветяване на напълно ново равнище. Сега има капацитет да се направи доста повече от просто осветление на пътя пред вас, с цел да се понижи стресът, обвързван с шофирането през нощта. Шофьорът може да получи основна информация, без въобще да е належащо да откъсва очи от пътя. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР