Фармацевтичното подразделение на Johnson & Johnson, компанията Janssen ще произвежда

...
Фармацевтичното подразделение на Johnson & Johnson, компанията Janssen ще произвежда
Коментари Харесай

Дъщерната компания на Johnson & Johnson ще произвежда ваксината си в Холандия. Търси си партньор за опаковките

Фармацевтичното поделение на Johnson & Johnson, компанията Janssen ще създава дозите от своята ваксина за Европа в Холандия. В град Лайден фармацевтичната компания има център за създаване на ваксини и антитела за битка с инфекциозните заболявания и точно в тези уреди се прави по-голямата част от процеса. Фирмата от белгийски генезис има ангажимент с държавите-членки на Европейския съюз за 200 милиона дози и би трябвало да ги предложи на общността през 2021 година

За да направи това, компанията стартира да търси сътрудници, които могат да употребяват своя опит в опаковането на флаконите. Възможен претендент е Испания, където има лаборатории, които биха могли да изпълнят тази функционалност.

Сред тях е Rovi, макар че към този момент реализирано споразумение с Moderna плюс цялото произвеждане на трети страни, единствено по себе си е голяма задача. Производителят обаче не може да бъде изключен като вероятен претендент за процеса, който Janssen търси. Не би трябвало да се подценява и Reig Jofre, която при представянето на икономическите данни на компанията преди седмици съобщи, че е готова да бъде партньор за пълненето и пакетирането на ваксини против ковид през първото тримесечие на 2021 година, за когато е планувано и откриването на новото индустриално дружество на каталунската компания.

Европейската организация по медикаментите към този момент стартира изследването на имунизацията, създадена от Janssen, с която компанията майка  Johnson & Johnson кандидатства за утвърждение. Процедурата на регулаторния орган се основава на разбора на клиничните данни в действително време. Трябва да се означи, че ваксината на Janssen е единствената, която се приема с еднократна доза, аспект, който улеснява индустриалните задания за компанията.

Този антиген се подлага на две клинични изпитвания в Испания: едната от Фаза II и другата от Фаза III, които имат за цел да се откри дали режимът на дозиране на имунизацията би трябвало да бъде с една инжекция или с две, разграничени във времето. Възможно е утвърждението на имунизацията в Европа да се реализира най-рано през февруари. 

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР