Фармацевтичният гигант Pfizer съобщи, че анализ на финалното изпитание на

...
Фармацевтичният гигант Pfizer съобщи, че анализ на финалното изпитание на
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer/BioNTech показа 95% ефективност, искат разрешение за употреба

Фармацевтичният колос Pfizer заяви, че разбор на финалното тестване на претендент за ваксина против ковид е посочил 95% успеваемост на имунизацията без съществени странични резултати. До няколко дни Pfizer ще внесе документи в Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати за приемане на позволение за потреблението й, оповестяват американски медии.

Анализът също демонстрира, че имунизацията е с успеваемост 94% при хора на възраст над 65 година

Публикуваните междинни резултати от фармацевтичния колос и колегата им BioNTech демонстрират, че имунизацията може да предотврати заразяване с ковид при повече от 90% от хората.

Тези данни се базират на първите 94 доброволци с ковид, само че оповестените през днешния ден данни се основават на първите 170 случая на ковид на клиничните тествания.

Ваксината е тествана върху 43 500 души в шест страни и няма регистрирани съществени странични резултати.

Миналата седмица от компанията оповестиха, че претендентът на Pfizer/BioNTech е посочил 90% успеваемост. Ваксината е създадена от немската биотехнологична компания BioNTech и ще бъде създадена и публикувана благодарение на Pfizer.

По-рано тази седмица американската биотехнологична компания Moderna заяви, че нейната пробна ваксина против COVID-19 е посочила 94,5% успеваемост.

Все още се чакат резултатите от тествания на претендента за ваксина на Оксфордския университет и компанията AstraZeneca.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР