Фармацевтичният гигант Пфайзер ще подаде документи с молба за одобрение

...
Фармацевтичният гигант Пфайзер ще подаде документи с молба за одобрение
Коментари Харесай

Пфайзер ще поиска одобрение за ковид ваксината си при бебета

Фармацевтичният колос " Пфайзер " ще подаде документи с молба за утвърждение за използване на препарата им при бебета над 6-месечна възраст, написа " Дейли Мейл ".

Плановете на компанията са имунизирането на бебета и деца да стартира през тази зима в Съединени американски щати.

Молбата на компанията до здравните органи за утвърждение на подобен вид имунизация към този момент провокира голям брой несъгласия, и се чака да получи отговор в границите на идващите два месеца. Той, обаче, зависи от резултатите от тествания, които се организират сега, върху бебета и деца до 5-годишна възраст.

Франк Д`Амелио, основен финансов шеф на " Пфайзер " съобщи, че компанията възнамерява да подаде документи до ноември, оповестява и Financial Times. След това ще бъде задействана и процедурата по одобрение на имунизацията на компанията за деца от 5 до 11-годишна възраст.

Според неофициална информация препаратът, който ще бъде инжектиран на бебетата и децата, е с по-ниска доза от тази на възрастните - единствено 3 микрограма.

На деца от 6 до 11 години се дават 10 микрограма, а тези над 12 години и възрастни получават цялостните 30 микрограма.

Предварителните изпитвания на имунизацията Pfizer при дребни деца демонстрират, че тя е безвредна, само че има голям риск от странични резултати. Докато младежи - най-вече момчета до 14-годишна възраст, получават миокардит и това е разказано в страничните резултати на имунизацията, то при по-малки пациенти не е ясно какви ще са дълготрайните резултати.

Съединени американски щати имунизират деца на 12 и повече години от началото на лятото и се чака учениците в началните класове да получат първите дози през късната есен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР