Фармацевтичният гигант Пфайзер“ каза, че ще предостави близо две дузини

...
Фармацевтичният гигант Пфайзер“ каза, че ще предостави близо две дузини
Коментари Харесай

„Пфайзер“ предлага достъпни медикаменти на най-бедните страни


Фармацевтичният колос „ Пфайзер “ сподели, че ще даде близо две дузини артикули, в това число и най-продаваната ваксина против ковид и лекарства, употребявани при лекуването му, на някои от най-бедните страни в света.Те ще са на цени, които не са насочени към облага, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31540
Фармацевтичната компания разгласи програмата през днешния ден по време на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос и добави, че има за цел да усъвършенства равнопоставеността в областта на опазването на здравето в 45-те страни с най-ниски приходи. Повечето от тях са в Африка, само че описът включва също Хаити, Сирия, Камбоджа и Северна Корея.

Продуктите, които са широкодостъпни в Съединени американски щати и Европейски Съюз, включват 23 медикаменти и ваксини, които се ползват при инфекциозни болести, някои типове рак и редки възпалителни положения. Говорителката на компанията Пам Изъл означи, че в 45-те страни има единствено дребни количества от въпросните лекарства и ваксини. 

Тя  обясни, че основаната в Ню Йорк компания ще начислява единствено индустриални разноски и „ минимални “ разходи за дистрибуция и че ще се съобрази с всевъзможни отнасящи се към това наказания и закони.

Този месец Световната здравна организация прикани „ Пфайзер “ да направи лекарствените си средства против COVID-19 по-достъпни в по-бедните страни.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР