Фармацевтичните компании Pfizer и BioNtech внесоха искане до американските регулатори

...
Фармацевтичните компании Pfizer и BioNtech внесоха искане до американските регулатори
Коментари Харесай

Pfizer/BioNtech поискаха в САЩ одобрение за ваксината си при деца от 5 до 11 години

Фармацевтичните компании Pfizer и BioNtech внесоха искане до американските регулатори да одобрят имунизацията им против ковид за незабавно използване при деца на възраст от 5 до 11 години, съобщи Ройтерс, като се базира на днешна обява на Pfizer в Туитър.

Молбата до американското Управление за храните и медикаментите е подадена на фона на растеж на случаите на ковид при децата, чийто връх, както сочат данните на Американската педиатрична академия, е регистриран при започване на септември.

За 26 октомври Управлението е насрочило среща, на която външни консултанти ще прегледат молбата на двете компании. Това ще даде опция скоро по-късно да стартира имунизирането на деца от посочената възрастова група. Бързото одобрение може да предотврати вероятно нарастване на броя на случаите през есента, откакто в страната беше обновено присъственото учебно образование.

Ваксината към този момент е позволена за деца от 12 до 15 години и е изцяло утвърдена за хора над 16 години. Клинични тествания с 2268 деца на възраст сред 5 и 11 години са посочили, че тя провокира мощен имунен отговор и в тази възрастова група, оповестиха на 20 септември Pfizer/BioNtech.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР