Фармацевтичната компания Pfizer прогнозира рекордно високи приходи за тази година.

...
Фармацевтичната компания Pfizer прогнозира рекордно високи приходи за тази година.
Коментари Харесай

Pfizer очаква поне $54 милиарда приходи от продажби на ваксини и хапчета

Фармацевтичната компания Pfizer предвижда рекордно високи доходи за тази година. Компанията разгласи, че чака да генерира продажби от имунизациите против Covid-19 за $32 милиарда и от противовирусното хапче за лекуване на ковид Paxlovid за $22 милиарда, оповестиха международните организации.

Въпреки високите упования, Pfizer разгласява смесени финансови резултати за четвъртото тримесечие на предходната година, надминавайки прогнозата за облага, само че оставайки леко под оценката за приходите. Новината докара до поевтиняване на акциите на компанията с над 3% по време на предпазарната търговия.
 Pfizer ще влага €520 милиона във Франция
Pfizer ще влага €520 милиона във Франция

За битка с пандемията

Коригираната облага на акция възлиза на $1,08, до момента в който Wall Street очакваше 87 цента съгласно оценки на анализаторите, формирани от Refinitiv. Приходите са $23,84 милиарда по отношение на предстоящите $24,12 милиарда.

Иначе, приходите на американската компания за четвъртото тримесечие на 2021 година са се удвоили, достигайки до $23,84 милиарда на годишна база, подкрепени от продажбите на имунизацията против Covid-19 на стойност $12,5 милиарда.

На некоригирана база облагата на Pfizer за четвъртото тримесечие е повишена повече от четири пъти по отношение на същия интервал на 2020 година.

Компанията се стреми да създаде и над 4 милиарда дози от лекарството си против ковид през 2022 година. Това се съпоставя на 3 милиарда дози повече от предходната година. Смята се, че Paxlovid води до понижаване на хоспитализацията и смъртните случаи при пациенти с висок риск.

Тази година Pfizer чака общи продажби на стойност до $102 милиарда.
 Всяка секунда Pfizer, BiоNTech и Moderna печелят по $1000
Всяка секунда Pfizer, BiоNTech и Moderna печелят по $1000

Това излиза наяве от разбор въз основа на калкулации върху докладите на компаниите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР