Фармацевтичната компания Pfizer прогнозира, че годишните продажби на ваксината и

...
Фармацевтичната компания Pfizer прогнозира, че годишните продажби на ваксината и
Коментари Харесай

Pfizer очаква 54 млрд. долара от ваксината и хапчето си срещу Covid-19

Фармацевтичната компания Pfizer предвижда, че годишните продажби на имунизацията и хапчето ѝ против Covid-19 ще доближат 54 милиарда $. Това е под прогнозите на Уолстрийт, което докара до спад на акциите ѝ с 4%, заяви Ройтерс.

Pfizer увеличи прогнозата си за имунизацията, създадена взаимно немската компания BioNTech с 1 милиард до 32 милиарда $. Въпреки това производителят на медикаменти предизвести, че не чака окончателните продажби за годината да надвишават тази прогноза доста.

Анализаторите предвидиха продажби на имунизацията от 33.79 милиарда $ през 2022 година, съгласно данните на Refinitiv.

Според основния финансов шеф на компанията Франк Д'Амелио има по-малка възможност тези оптимистични прогнози да се оправдаят, защото в този момент обстановката е друга по отношение на 2021 година, когато имунизацията беше неотдавна налична и малко хора бяха имунизирани.

От продажбите на антивирусното ѝ хапче Paxlovid Pfizer чака 22 милиарда $ през 2022 година, като за съпоставяне прогнозите на 10 анализатори, интервюирани от Refinitiv, са за 22.8 милиарда $. Компанията, обаче, може и да увеличи прогнозите за антивурсното си хапче.

Анализаторът на J.P.Morgan Крис Шот разяснява, че не е ясно дали продажбите на Pfizer от нейните артикули против Covid-19 ще са устойчиви в дълготраен проект.

Като цяло Pfizer предвижда продажби от 98 до 102 милиарда $ за годината, също под прогнозите от 105.48 милиарда $.

Ваксината, основана на иРНК технологията, която стои и зад имунизацията на съперника Moderna, се употребява допълнително от 160 страни, в това число Съединени американски щати.

Pfizer се стреми да създаде повече от 4 милиарда дози от нея през 2022 година по отношение на 3 милиарда дози от предходната година.

Компанията регистрира 36.8 милиарда $ от продажби на имунизацията през 2021 година

Paxlovid дава обещаващи резултати за понижаване на хоспитализацията и смъртните случаи при пациенти с висок риск от тежко протичане на Covid-19 и компанията чака да създаде най-малко 120 милиона курса от хапчето тази година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР