Фармацевтичната компания ДАНСОН предложи на пазара 30 нови лекарствени продукта

...
Фармацевтичната компания ДАНСОН предложи на пазара 30 нови лекарствени продукта
Коментари Харесай

Бизнес, който иска да лекува

Фармацевтичната компания ДАНСОН предложи на пазара 30 нови лекарствени продукта единствено за 5 години и работи по 23 нови. Екипът споделя за пътя на триумфа и нововъведенията в бизнеса Стефан Божинов, шеф и съосновател на ДАНСОН
Развиваме локалната фармацевтична промишленост

Фармацевтичната холдингова компания ДАНСОН е учредена през 2015 година В нея има няколко значими посоки. Първото е производството на лекарствени артикули. Водещата активност на заводите, част от ДАНСОН, е в Радомир – „ Ветпром “, и във Виетнам – „ Данафа Фармасютикъл “. Основната ни идея е обвързвана с развиване на лично портфолио от артикули. Предоставяме и опция за контрактно произвеждане на наложени компании в бранша. Започнахме със 17 продукта, а сега те към този момент са над 130.  Успехът се дължи на фокусираната работа на екипа при създаването на генерични лекарствени артикули в избрани лечебни групи. Новоизградената мощ в Радомир работи по концепцията One Stop Shop. Под един покрив на повърхност от 55 хиляди кв. м се създават 9 разнообразни лекарствени дозови форми. Конкурентите ни освен в България, а и отвън страната имат обособени местоположения за другите артикули.

Второто направление, върху което се фокусираме, е търговията. Разчитаме на лични компании в България, Русия, Казахстан и Узбекистан. Имаме и търговски представителства в Грузия, Украйна, Молдова и Беларус, а настрана от това работим и с одобрени сътрудници в Армения, Азербайджан, Таджикистан, Полша и други

Третото направление – основополагащо за компанията, е проучване и развиване. То подкрепя другите две съществени действия и дава опция за осъществяване на планове с лицензионен темперамент. Целите ни са да изградим стабилно и синергично портфолио от генерични артикули в добре селекциониран лечебен набор. Искаме да развием локалната фармацевтична промишленост с построяването на мощен екип и основаването на разнообразни видове артикули, които не са създавани до този миг в България.

Станислав Стоев, изпълнителен шеф на ВЕТПРОМ

Инвестираме в съвременни уреди

 „ Ветпром “ е едно от най-старите фармацевтични предприятия в България с над 60-годишна история. След придобиването и реконструкцията заводът се специализира в производството на хуманни лекарствени артикули. Мощностите на завода са проведени по този начин, че разрешават да се създават стерилни, твърди, течни и полутвърди артикули в разнообразни независими сектори, ситуирани под един покрив. Създадени са и обособени профилирани сектори, оборудвани с най-съвременни машини и апарати за произвеждане на гелове, кремове и унгвенти, артикули, съдържащи кортикостероиди и дейни субстанции с биологичен генезис. Производството на биологични артикули е неповторимо за България. В завода е внедрена и въведена в произвеждане новаторска опаковка за полутвърди фармацевтични форми – флакон под налягане (BOV). Голяма част от продуктовата листа на завода се състои от нестерилни течни форми за вътрешна и външна приложимост. Най-новата мощ на „ Ветпром “ за произвеждане на твърди лекарствени форми е построена и пусната в употреба след прекосяване на ревизия от Изпълнителната организация по медикаментите единствено за година и половина.

Предлагаме на пазара над 40 млн. броя ампули, 750 млн. таблетки и капсули и над 35 млн. течни и полутвърди лекарствени форми. Във „ Ветпром “ работят над 240 чиновници. Продължаваме да влагаме в нови индустриални уреди, технологии и подготовка на чиновниците.

Д-р Росен Бъчваров, шеф на „ ДАНСОН Трейдинг България “

Зад триумфа ни стоят хората

 Бизнесът в международен мащаб е изправен пред редица задълбочаващи се провокации. Фармацевтичният бранш в България не е изключение. Това ни стимулира да се развиваме и да ставаме по-добри. От 2015 година портфолиото ни порасна над 8 пъти. Освен генерични артикули в него участват лични марки с неповторим за страната състав. Имаме и лекарствени артикули в неповторима дозова форма, които дават висока добавена стойност за пациента. Можем да се похвалим, че един от продуктите ни завоюва наградата „ Продукт на годината 2022 “ в категория „ Продукти без лекарско наставление “ на Българския фармацевтичен съюз. Това е високо самопризнание за качество и иновативност. Широкото портфолио, както и бързата и улеснена връзка с останалите посоки на ДАНСОН и ВЕТПРОМ ни дават спомагателна еластичност и опцията да се приспособяваме към измененията в пазара. Успяваме да реагираме в точния момент при положение на дефицит на избрани лекарства. Зад триумфа на всяка компания стоят хората, по тази причина непрекъснато влагаме в развиването и разширението на екипа ни.

Станислава Балабанова, шеф „ Продажби и бизнес развиване “, ДАНСОН

Стъпваме на 4 нови пазара



В компанията търсим нови бизнес благоприятни условия за създаването на нови артикули и навлизането на нови пазари. Свидетели сме по какъв начин поради пандемията и спора сред Русия и Украйна добре развитите вериги за доставки на дейни съставки и на самите крайни артикули са прекратени. Затова всяка страна би трябвало да разполага със лична и добре развита фармацевтична промишленост и пазар. Това дава спомагателна сигурност и убеденост в един внимателен бранш, какъвто е фармацевтичният. В момента сме съсредоточени в развиване на пазарите в Близкия изток, на Балканите, в Централна и Западна Европа.

Николай Новачев, началник отдел „ Изследване и развиване “

Отделът ни е основен

 Преди повече от 5 години ДАНСОН сътвори отдел „ Изследване и развиване “, инвестирайки в строителство, обзавеждане и съоръжение на съвременни лаборатории. От основно значение за нас е създаването на лекарствени артикули в необятен набор от форми, покриващ обсега на произвеждане на „ Ветпром “ АД. Потвърждение за сполучливата инвестиция е фактът, че за 5 години компанията излезе на пазара с повече от 30 нови лекарствени продукта. В момента в друг стадий от създаване са други 23, 17 от които са твърди дозирани форми (таблетки и капсули), 2 полутвърди (гелове) и 4 течни, 3 от които стерилни.

Димитър Милев, маркетинг управител

Изграждаме доверие към марката

 За да върви добре работата на един маркетинг шеф, той би трябвало да познава в елементи портфолиото на компанията. Ролята ми не е единствено да предам по безапелационен метод информацията, само че и да дам на потребителя стойност посредством наличието. Трудна задача на конкурентен пазар и съобразено с всички условия, забрани и регулации към рекламата на лекарствени артикули. Маркетинговите трикове не всеки път работят във фармацевтичната сфера. А и задачата на ДАНСОН не е да вкарва потребителя в илюзия. Търсим ефикасна, изобретателна и стойностна връзка с крайния консуматор. Искаме да има доверие към марката.

Дарин Пешев, шеф „ Регулаторна активност “

Продуктите ни са съобразени с научните и етичните стандарти

 Лекарствената регулация е цялост от интензивности, които страната упражнява в разнообразни сфери на фармацевтичния бранш. Отговорен съм за медицински действия, лекарствена сигурност и регистрация. Директорът „ Регулаторна активност “ се грижи за връзката сред компанията и контролните органи. Основната задача и цел е всеки наш артикул да подхожда на най-съвременните регулаторни, научни и етични стандарти.

Таня Младенова, HR

Целта ни е основаване на позитивен имидж

 Професионалното развиване и положителното чувство на чиновниците за работното им място в компанията е един от целите ни. Те стоят в основата на бързо развиващия се бизнес, който желае да реализира високи финансови резултати. Моята роля е да проследявам какви са потребностите на чиновниците и редом с това да поддържам бизнес тактиката на компанията. Фокусът ни е разпространението на полезностите ни и построяването на посланици на бизнеса. Чрез позитивния си образец те притеглят подобаващи нови претенденти и гении.



Екип на Мениджър. Материалът е част от брой 10/2022 на списание „ Мениджър “. Може да бъде открит в дистрибуторската мрежа, както и онлайн в мобилното приложение  .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР