Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim разработи глобален информационен сайт - в

...
Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim разработи глобален информационен сайт - в
Коментари Харесай

Действай при диабет! Информационен сайт ни учи как да поемем контрола върху заболяването захарен диабет тип 2

Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim създаде световен информативен уебсайт - в превод от британски език, " Действай при диабет! ". Съдържанието на уеб страницата към този момент е налично в България и още 6 страни в Европа. Инициативата е в поддръжка на пациентите със захарен диабет вид 2 (ЗДТ2) и техните близки. Целта на основаването на уеб страницата е да се увеличи осведомеността на хората за признаците, рисковите фактори и метода на живот, както и за връзката сред диабета, сърдечносъдовите и хроничните бъбречни болести. Всичко това би могло до способства за по-добро схващане и преодоляване на ЗДТ2.

" Действай при диабет! " - това е главното обръщение, което посредством уеб страницата се насочва към хората с диабет. Посещавайки уеб страницата , интересуващите се, могат да намерят материали, които дават потребна информация за ранното диагностициране на ЗДТ2 и рисковете свързани със болестта, а също и потребни препоръки за смяната в ежедневните привички, която оказва помощ на хората да водят пълностоен метод на живот.

Действай - научи повече за живота с диабет! В осведомителния уебсайт , пациентите ще намерят отговори на въпроси свързани със признаците и рисковите фактори, асоцииращи се със ЗДТ2, както и за връзката му със сърдечносъдовите и бъбречните болести. Чрез наличието те ще открият какви значими стъпки би трябвало да следват във всекидневните си действия, в това число промени в метода им на живот, посредством които да понижат риска от сърдечносъдови и хронични бъбречни болести. Данните сочат, че при хората със захарен диабет вид 2 съществува четирикратно по-голяма възможност от пораждане на сърдечносъдово заболяване, спрямо хората без захарен диабет, а при близо 1 от 3 пациенти се следи хронично бъбречно заболяване.1,2

Важно е пациентите със ЗДТ2 да бъдат дейни в връзката си с лекуващия доктор, да споделят терзанията си и да търсят отговори на въпросите, които ги вълнуват. Колкото по-навременна и цялостна информация получават, толкоз повече се усилват възможностите им да могат да поемат надзор върху болестта.

Честа отмалялост, нараснало възприятие на апетит, замъглено зрение, изтръпване на ръце и крайници - това са единствено част от признаците, които могат да се свържат с поява на болестта. Консултацията с медицински експерт оказва помощ да се открият аргументите и да се вземат навременни ограничения за надзор.

Води деен метод на живот! Физическата интензивност е основна за преодоляването на захарния диабет и способства за поддържането на цялостното здраве. Редовните, даже и леки извършения спомагат за поддържането на по-здравословно телесно тегло и намаляват кръвната захар.

Около 537 милиона възрастни хора в света живеят с диабет, като сред 90 - 95% от тях имат захарен диабет вид 2. Очакванията са до 2045 година този брой да се усили до 783 милиона души. ЗДТ2 е хронично, прогресиращо положение, което в дълготраен проект включва затруднения като инсулт, инфаркт и сърдечносъдова гибел, увреждания на очите като ретинопатия, в това число слепота, увреждания на бъбреците, както и диабетна нефропатия, и доста други.3

Много от пациентите в ранен етап не демонстрират признаци. Междувременно, защото болестта не провокира болежка, постоянно хората не схващат, че са наранени от него или неглижират положението си.

Ето за какво е значимо познаването на болестта, признаците и затрудненията, които то провокира, а също по този начин и методите за предварителна защита, която постоянно е най-хубавото лекуване.

Добрият надзор на болестта е основен при пациентите със ЗДТ2. Навременното различаване на признаците и консултацията със експерт могат да допринесат за преодоляване на болестта и понижаване на риска от съществени затруднения.3 Затова хората, живеещи със ЗДТ2 би трябвало да бъдат дейни, да наблюдават постоянно своите индикатори и да се грижат осведомено за здравето си.

Повече информация можете да получите на , както и на

Материалът е възложен от Boehringer Ingelheim.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР