Фармацевтичната компания BioNtech, която заедно с Pfizer разработи ваксина срещу

...
Фармацевтичната компания BioNtech, която заедно с Pfizer разработи ваксина срещу
Коментари Харесай

BioNtech работи по иРНК ваксина срещу малария

Фармацевтичната компания BioNtech, която дружно с Pfizer създаде ваксина против ковид, сподели, че желае да употребява същата иРНК технология и в битката против маларията, съобщи Асошиейтед прес.

Базираната в Германия компания желае да стартира клинични тествания за безвредна и високо ефикасна ваксина против малария до края на годината. BioNtech също така сподели, че желае да откри дружество за производството на иРНК ваксина в Африка, която е измежду районите, които към момента не получават задоволително дози от имунизациите против ковид. Сега BioNtech работи с сътрудници, с цел да изследва по какъв начин може да построи сходни индустриални качества. Когато такова дружество бъде издигнато, то ще може да създава разнообразни иРНК ваксини.

BioNtech и Pfizer оповестиха, че ще доставят 1 милиард дози от имунизацията си против ковид на страни със междинен и невисок приход тази година и още 1 милиард следващата година. Миналата седмица двете компании оповестиха, че южноафриканската компания Биовак инститют ще стане първата на африканския континент, която ще стартира да създава тяхната антикоронавирусна ваксина.

BioNtech преди този момент сподели, че работи и по претендент за ваксина против туберкулозата, като клиничните тествания са планувани за следващата година. Компанията работи и по няколко препарата за лекуване на рак.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР