Фармацевтичната компания AstraZeneca излезе с официално становище по отношение на

...
Фармацевтичната компания AstraZeneca излезе с официално становище по отношение на
Коментари Харесай

AstraZeneca: Откритите в Италия ваксини са за Европа и схемата COVAX

Фармацевтичната компания AstraZeneca излезе с публично мнение във връзка с информацията за открити на склад в Италия 29 млн. дози от имунизацията против COVID-19 на компанията.

В него компанията изяснява, че 16 млн. дози от тези ваксини чакат освобождение от надзор на качеството преди да бъдат разпространени в Европа, до момента в който другите 13 млн. ще отидат за страни с ниски приходи по схемата COVAX, съобщи Би Би Си.

„ Неправилно е тези дози да бъдат определяни като ресурс “, се споделя в изказването на компанията. „ Процесът на произвеждане на ваксини е доста комплициран и време консумиращ. По-конкретно, дозите на имунизацията чакат позволение при първокласен надзор преди запълването на флаконите да бъде приключено “, прибавят от AstraZeneca.

Ваксините бяха открити при акция на италианските управляващи в склад в град Анани, който се намира покрай столицата Рим. Акцията се организира, откакто миналия месец Италия спря износа на 250 хиляди дози от имунизацията на AstraZeneca за Австралия според разпоредбите в Европейски Съюз, които разрешават контролиране доставките на ваксини отвън блока.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР